Πέμπτη, 21 Νοε.
19oC Αθήνα

Choking Game: Γονείς προσοχή! Το ιντερνετικό παιχνίδι που σκοτώνει!

Choking Game: Γονείς προσοχή! Το ιντερνετικό παιχνίδι που σκοτώνει!

Το chocking, το ιντερνετικό “παιχνίδι” που ενδεχομένως να κρύβεται πίσω από το θάνατο της 16χρονης στη Γλυφάδα, είναι μονάχα ένα απο τα δεκάδες επικίνδυνα και εθιστικά games τα οποία διακινούνται ελεύθερα στο διαδίκτυο καθώς σε αυτό μπορεί να βρει κάποιος οδηγίες ακόμη και για να αυτοκτονήσει, όπως λέει στο Newsit.gr ο ψυχολόγος του Χαμόγελου του Παιδιού, Στέφανος Αλεβιζος.

Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για εφαρμογές οι οποίες είναι προσβάσιμες σε όλους και μπορούν να γίνουν απειλητικές τόσο για την ψυχολογία όσο και για τη σωματική ακεραιότητα των εφήβων, της κατεξοχήν γενιάς του ίντερνετ.

“Υπάρχουν παιχνίδια ασφαλή, που μπορεί να παίξει οποιοσδήποτε, παιχνίδια αντίστοιχα του chocking, τα οποία έχουν μια επικινδυνότητα πολύ υψηλή, συμβουλές για το πώς να αυτοκτονήσει κανείς ή να αυτοτραυματιστεί. Είναι ένας χώρος στον οποίο αναρτώνται τα πάντα και επειδή οι έφηβοι είναι η γενιά του διαδικτύου έχουν άκριτα πρόσβαση σε ολη αυτή την πληροφορία”, εξηγεί ο κ.Αλεβιζος ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως δεν είναι ολα τα παιχνίδια του διαδικτύου επικίνδυνα.

Ο ίδιος σημειώνει ότι δεν έχει κληθεί να αντιμετωπίσει περιστατικό εφήβου με εθισμό στο chocking αλλά κάνει λόγο για ένα άκρως επικινδυνό και εθιστικό application, ενώ περιγράφει και το self cutting, ένα παλαιότερο trend που “μαγεύει” τους εφήβους χρήστες του ίντερνετ. “Είχαμε συχνή επαφή και εμπειρία με εφήβους που ασχολούνται με μια σιωπηλή μόδα που υπήρξε τα προηγούμενα έτη, το self cutting, αυτοτραυματισμος δηλαδή. Τα παιδιά μάθαιναν μέσα απο το διαδίκτυο και μέσα απο το YouTube πως να τραυματισθούν χωρίς να αυτοκτονήσουν, δεν είχαν αυτοκτονικό ιδεασμό τα παιδιά. Μάθαιναν πως να κόψουν τον εαυτό τους για να προκαλέσουν ευχαρίστηση, το οποίο ήταν αρκετά εθιστικό και είχε και αρκετά ατυχήματα”, εξηγεί.

Ερμηνεύοντας αυτή τη συμπεριφορά των εφήβων, ο κ.Αλεβιζος υπογραμμίζει οτι τα παιδιά στρέφονται σε επικίνδυνες εφαρμογές του διαδικτύου καθώς δεν μπορούν να βρουν ευχαρίστηση σε άλλες δραστηριότητες καλύπτοντας, παράλληλα, και το επικοινωνιακό κενό που υπάρχει μέσα στην οικογένεια.

“Δεν έχουν ερεθίσματα, δεν έχουν εμπειρίες και τις αναζητούν αποκλειστικά και μόνο απο το διαδίκτυο. Εκεί είναι το πρόβλημα”, προσθέτει ο κ.Αλεβιζος περιλαμβάνοντας και την περιέργεια στις αιτίες που οδηγούν τους εφήβους σε επικίνδυνες ιστοσελίδες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε