Ελλάδα

Θερινό Ηλιοστάσιο 2017: Ψεύτη καιρέ! Καλοκαίρι και επίσημα…

Θερινό ηλιοστάσιο 2017 σήμερα, αλλά ο καιρός μας τα... μπερδεύει. Εντάξει, ο καιρός μπορεί να κάνει ακόμα τα δικά του αλλά μη δίνετε σημασία! Το καλοκαίρι είναι εδώ. Με το θερινό ηλιοστάσιο, σήμερα στις 07:24 το πρωί ξεκίνησε και επίσημα.

Θερινό ηλιοστάσιο 2017 σήμερα, και μπαίνουμε για τα καλά στο καλοκαίρι. Το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει αστρονομικά την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα. Ταυτόχρονα, στο νότιο ημισφαίριο με το χειμερινό ηλιοστάσιο και αρχίζει ο χειμώνας.

Στο βόρειο ημισφαίριο, σήμερα Τετάρτη ο Ήλιος βρέθηκε στο βορειότερο σημείο του στον ουρανό και η μέρα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς ο βόρειος πόλος της Γης είναι στραμμένος προς τον Ήλιο. Αντίθετα, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο.

Η Τρίτη το βράδυ υπήρξε η μικρότερη νύχτα του έτους. Από την Τετάρτη και μετά οι μέρες θα αρχίσουν σιγά-σιγά να μικραίνουν, ώσπου σχεδόν να εξισωθούν με τις νύχτες κατά τη φθινοπωρινή ισημερία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανασχηματισμός σε γενικούς γραμματείς: Παραιτήθηκε η Φωφώ Καλύβα από το υπουργείο Υγείας
Όπως όλα δείχνουν τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημόσιας Υγείας αναλαμβάνει η Χριστίνα Κράβαρη στρατιωτική νοσηλεύτρια της Πολεμικής Αεροπορίας με θητεία στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας
Η Φωφώ Καλύβα