Παρασκευή, 27 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Συνεχίζεται η κακοκαιρία την Παρασκευή – Ποιες περιοχές θα “χτυπήσει”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν την Παρασκευή στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα βαθμιαία μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά θα ασθενήσουν. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Στην ανατολική και νότια νησιωτική και ηπειρωτική χώρα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από το μεσημέρι και το απόγευμα και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νότια ανατολικά τμηματα της χώρας, κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια χώρα θα έχουμε νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώνουν ενώ στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη το πρωί θα έχουμε λίγες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις από υψόμετρο 1.300 μέτρα και πάνω.

Οι περιοχές στις οποίες θα εκδηλωθούν τα πιο έντονα φαινόμενα τα ξημερώματα και το πρωί της Παρασκευής είναι τα Κύθηρα, η Μήλος, η Πάρος, η Νάξος, τα Χανιά, το Τυμπάκι, το Ηράκλειο και η ανατολική Αττική τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι. Από το μεσημέρι και μετά θα πληγεί η ανατολική Εύβοια και κυρίως το Μαντούδι και η Κύμη, μετά οι Σποράδες και κυρίως η Σκύρος και η Αλόννησος. Στη συνέχεια η κακοκαιρία θα πλήξει τον Αι Στράτη, τη Λήμνο και αργότερα την Αμοργό, την Αστυπάλαια, την Κω και την Ρόδο και προς το βράδυ τα φαινόμενα σιγά – σιγά θα εκτονωθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο ομως θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Στις νοτιότερες περιοχές του Αιγαίου, στη Ρόδο και την Κάρπαθο θα έχουμε νοτιοανατολικούς ανέμους 4 με 6 όμως και εκεί σιγά – σιγά οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εως 15 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά από 8 εως 17 βαθμούς κελσίου ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από 10 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε το πρωί βροχές που από το μεσημέρι και μετά θα εξασθενήσουν, βοριάδες 5 με 7 μποφόρ με ριπές όμως κατά τη διάρκεια των φαινομένων το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 13 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε τι προβλέπει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός για τον αυριανό καιρό:

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο θα ειναι γενικά αίθριος ο ουρανός όσο παράξενο και αν είναι αυτό. Λίγα φαινόμενα θα εκδηλωθούν μονο στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα ενώ ασθενείς βροχές θα πέσουν μόνο το πρωί του Σαββάτου στη βόρεια Κρήτη. Από εκεί και πέρα ο καιρός θα φτιάξει και θα έχουμε μόνο πρωϊνές ομίχλες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το πρωί. Η θερμοκρασία σιγά – σιγά θα αρχίσει να ανεβαίνει για να φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς και τοπικά τους 20 βαθμούς κελσίου. Προβλέπεται λοιπόν να είναι ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο στην καρδιά του Δεκέμβρη.

Ακούστε τον Τάσο Αρνιακό για πως θα κυλήσει ο καιρός το ερχόμενο Σαββατοκύριακο:

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και στις παράκτιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη κυρίως η ελάχιστη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια και ανατολικά 7 ε 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες ιδιαιτέρα ισχυρές. Βαθμιαία από το βράδυ τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.
Άνεμοι: αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες ιδιαιτέρα ισχυρές. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 και νωρίς το πρωί τοπικά 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξαθενησουν.
Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ασθενήσουν και ο καιρός το βράδυ θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Σάββατο 13-12-2014
Καιρός: στην ανατολική και νότια χώρα τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές το πρωί στην βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες.

Κυριακή 14-12-2014
Καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 15-12-2014
Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βορειοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 , στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 16-12-2014 και Τετάρτη 17-12-2014
Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου είναι πιθανό να σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε