Κόσμος

Τρομοκρατία: Να φύγουν άμεσα από την Τουρκία συστήνει στους πολίτες του το Ισραήλ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανεβάζει το επίπεδο επιφυλακής για τους πολίτες του όσον αφορά την Τουρκία και συνέστησε στους Ισραηλινούς που βρίσκονται στη χώρα αυτή να την εγκαταλείψουν "το ταχύτερο δυνατό".

Το Ισραήλ αποφάσισε να περάσει από το “πρώτο επίπεδο συγκεκριμένης απειλής στο αυξημένο επίπεδο συγκεκριμένης απειλής, να συστήσει εκ νέου στο κοινό να αποφεύγει τα ταξίδια στην Τουρκία και, για τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στην Τουρκία, να φύγουν από εκεί το ταχύτερο δυνατό”.

Το Ισραήλ αποφάσισε να περάσει από ένα “πρώτο επίπεδο συγκεκριμένης απειλής σε αυξημένο επίπεδο συγκεκριμένης απειλής, να συστήσει εκ νέου στο κοινό να αποφεύγει τα ταξίδια στην Τουρκία και, για τους Ισραηλινούς που βρίσκονται εκεί, να φύγουν το ταχύτερο δυνατό”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση έπειτα από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις 19 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις ξένοι τουρίστες, ανάμεσά τους τρεις Ισραηλινοί.
Την επομένη της επίθεσης, το Ισραήλ είχε συστήσει στους πολίτες του να αποφεύγουν τα ταξίδια στη χώρα αυτή.
Οι ισραηλινές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες προχώρησαν από τότε σε μια νέα εκτίμηση της κατάστασης. Η επίθεση της 19ης Μαρτίου “φέρνει στο φως την απειλή του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) εναντίον των τουριστών και αποδεικνύει την αυξημένη ικανότητα (του ΙΚ) να πραγματοποιεί νέες επιθέσεις”, αναφέρει η ισραηλινή κυβέρνηση.
“Τρομοκρατικές οργανώσεις στην Τουρκία εξακολουθούν να ετοιμάζουν νέες επιθέσεις εναντίον τουριστών, περιλαμβανομένων και Ισραηλινών”, ανέφερε.
Οι τουρκικές αρχές είχαν αποδώσει την ευθύνη για την επίθεση της 19ης Μαρτίου στο ΙΚ και είχαν ταυτοποιήσει τον δράστη ο οποίος ήταν, σύμφωνα με την Άγκυρα, ένας Τούρκος που είχε διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση.
Ο τελευταίος ανατινάχθηκε σε έναν δρόμο από τον οποίο περνούν κάθε μέρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Από την επίθεση σκοτώθηκαν τρεις Ισραηλινοί, από τους οποίους οι δύο είχαν και την αμερικανική υπηκοότητα, και ένας Ιρανός, και τραυματίστηκαν περίπου 40 άνθρωποι, κυρίως ξένοι.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξανά σε δίκη ο Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική κακοποίηση – «Όσο περισσότερο αντιστέκονταν τα θύματά του, τόσο πιο βίαιος γινόταν»
Τον Χάρβεϊ Γουάινστιν κατήγγειλαν η ηθοποιός Τζέσικα Μαν, η πρώην βοηθός τηλεοπτικής παραγωγής Miriam Haley και το πρώην μοντέλο από την Πολωνία, Kaja Sokola
Ο πρώην παραγωγός ταινιών Harvey Weinstein στο δικαστήριο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη
Δεν τον ξεχνούν - Μετανάστες, άστεγοι και φυλακισμένοι θα είναι παρόντες στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Λίγο πριν το Πάσχα, ο «Πάπας των φτωχών» έδωσε εντολή να δοθούν 200.000 ευρώ από τον προσωπικό του λογαριασμό, για την ενίσχυση των νέων στις φυλακές ανηλίκων της Ρώμης
Πλήθος πιστών έξω από τη βασιλική της Αγίας Μαρίας της Μεγάλης (Santa Maria Maggiore) θρηνούν τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου
Η Ουκρανική αντιπολίτευση πιέζει τον Ζελένσκι να δώσει εξηγήσεις για τις ειρηνευτικές συνομιλίες και την συμφωνία για τα ορυκτά
Πολλοί Ουκρανοί βουλευτές,οι οποίοι υποτίθεται ότι πρέπει να επικυρώνουν οποιαδήποτε συμφωνία μόλις υπογραφεί, αισθάνονται ότι μένουν απέξω από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 9