Κόσμος

Ιταλία: Ο Ρομάνο Πρόντι τραβάει on camera τα μαλλιά δημοσιογράφου επειδή δεν του άρεσε η ερώτηση

Σάλος από τη χειρονομία

Σάλος έχει προκληθεί στην Ιταλία από τη χειρονομία του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος κατηγορείται ότι τράβηξε τα μαλλιά δημοσιογράφου on camera, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στη Ρώμη, στις 23 Μαρτίου.

Το βίντεο με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας να τραβάει τα μαλλιά της δημοσιογράφου μπροστά στα μάτια των συναδέλφων της, κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αν και ο ίδιος είχε διαψεύσει τη χειρονομία.

Η ένταση ξεκίνησε όταν η Λαβίνια Ορέφιτσι, δημοσιογράφος της εκπομπής Quarta Repubblica του τηλεοπτικού σταθμού Rete4 (Mediaset), ζήτησε από τον 85χρονο Πρόντι να σχολιάσει ένα αμφιλεγόμενο απόσπασμα από το Μανιφέστο του Βεντοτένε, κείμενο-ορόσημο για τη δημιουργία της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Αφορμή για το ερώτημα ήταν η πρόσφατη πολιτικής διαμάχης που προκάλεσε η Τζόρτζια Μελόνι, όταν διάβασε στο ιταλικό κοινοβούλιο αποσπάσματα του Μανιφέστου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αν αυτή είναι η δική σας Ευρώπη, τότε σίγουρα δεν είναι η δική μου».

Όταν η δημοσιογράφος ζήτησε από τον Ρομάνο Πρόντι να σχολιάσει τη φράση «η ατομική ιδιοκτησία πρέπει να καταργηθεί, να περιοριστεί, να διορθωθεί, να επεκταθεί κατά περίπτωση και όχι δογματικά», εκείνος αντέδρασε έντονα: «Μα τι στο καλό με ρωτάτε; Είπα εγώ ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου;»

Όταν η ρεπόρτερ διευκρίνισε ότι πρόκειται για παράθεση από το ίδιο το Μανιφέστο, ο Πρόντι – φανερά ενοχλημένος – φέρεται να απάντησε ειρωνικά και να της τράβηξε τα μαλλιά.

 

Ο ίδιος διέψευσε αρχικά την καταγγελία, λέγοντας στο πρακτορείο ANSA ότι απλώς ακούμπησε τον ώμο της, καθώς θεωρούσε πως η ερώτησή της ήταν «παράλογη».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Rete4 (Mediaset), όπου εργάζεται η Ορέφιτσι, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση καταγγέλλοντας «θυμωμένα, ασεβή λόγια και ένα τράβηγμα μαλλιών» από πλευράς Πρόντι, χαρακτηρίζοντας τη χειρονομία «σοκαριστική και απαράδεκτη».

«Ύστερα από δεκαετίες δημοσιογραφικής εμπειρίας, δεν περιμέναμε ποτέ μια τέτοια συμπεριφορά από πρώην πρωθυπουργό», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από τη μια γκάφα στην άλλη: Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ διέρρευσε και σε άλλη συνομιλία απόρρητες πληροφορίες για την επίθεση στην Υεμένη
Στη δεύτερη συνομιλία συμμετείχε η σύζυγός του που είναι πρώην δημοσιογράφος, ο αδελφός του, ο δικηγόρος του και άλλα 10 άτομα - Οι κατηγορίες του Πενταγώνου και οι αντιδράσεις των Δημοκρατικών
Πιτ Χέγκσεθ 1
Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, ισχυρές εκρήξεις στη Μικολάιφ μετά το τέλος της εκεχειρίας
«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης να μεταβούν αμέσως στα πλησιέστερα καταφύγια και να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη του συναγερμού», ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου
Συναγερμός σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας 1