Κόσμος

Παναγία Σουμελά: Άφωνοι οι Τούρκοι – Το μεγάλο μυστικό που αποκαλύφθηκε

Έμειναν άφωνοι και οι Τούρκοι ειδικοί από το μεγάλο μυστικό που αποκαλύφθηκε τυχαία στην Παναγία Σουμελά.

Άφωνοι έμειναν οι Τούρκοι που εργάζονται στον χώρο. Κατά τη διάρκεια εργασιών αναστήλωσης αποκαλύφθηκε μια μυστική δίοδος στην Παναγία Σουμελά. Ένα μυστικό αιώνων ήρθε αναπάντεχα στο φως.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών τελείως τυχαία οι Τούρκοι ανακάλυψαν μια μυστική δίοδο. Ήταν ένα κρυφό πέρασμα άγνωστο σε όλους το οποίο προφανώς χρησιμοποιούσαν καλόγεροι και πιστοί σε περιόδους διωγμών.

Το εκπληκτικό, όπως αναφέρουν τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης είναι πως η αποκάλυψη της κρυφής διόδου οδήγησε σε μια ακόμη αποκάλυψη.

Ένας κρυφός, μικρός, Ναός υπάρχει στο βάθος.

Ο διευθυντής Πολιτισμού και Τουρισμού της Τραπεζούντας, Αλί Αϊβατζόγλου, δήλωσε ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών που προβλέπεται να είναι τον Ιούλιο ή Αύγουστο του 2018, «θα υπάρξουν και κάποιες εκπλήξεις για τους επισκέπτες. Θα έχουν πλέον πρόσβαση σε ολόκληρο το μοναστήρι και στον χώρο της παλιάς βιβλιοθήκης. Σε ένα σημείο που μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε αποκαλύψαμε και ένα άγνωστο παρεκκλήσι».

Το παρεκκλήσι βρίσκεται στην πλαγιά δεξιά και πάνω από τη βόρεια στέγη και η πρόσβαση γίνεται μέσα από σήραγγα και ξύλινη σκάλα. Στον έναν τοίχο του που διατηρείται άθικτος υπάρχουν αγιογραφίες στις οποίες πρέπει να γίνουν εργασίες συντήρησης. Στις αγιογραφίες απεικονίζονται ο «Παράδεισος» και η «Κόλαση», η «Ζωή» και ο «Θάνατος».

Για την πρόσβαση των επισκεπτών στο παρεκκλήσι που βρέθηκε, θα κατασκευαστεί δρόμος 30 περίπου μέτρων.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837