Οικονομία

Μπλόκο στην εκταμίευση της δόσης

Το χρονοδιάγραμμα καταβολής της δόσης των 8,5 δισ. στην Ελλάδα ενδέχεται να καθυστερήσει ακόμη και μετά τη συμφωνία του Eurogroup και την έγκριση από τη γερμανική Επιτροπή Προϋπολογισμού, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Διαφορετικά από ό,τι έχει προγραμματιστεί, τα αρμόδια όργανα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δεν πρόκειται να αποφασίσουν την εκταμίευση μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα» σημειώνει η εφημερίδα.

Στις 10 Ιουλίου οι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει και πάλι να ασχοληθούν με το θέμα, όπως διαβεβαιώνουν την εφημερίδα πολλοί συμμετέχοντες στη διαδικασία, και μόνο στη συνέχεια θα δώσουν το πράσινο φως. Αιτία αυτής της εξέλιξης, συνεχίζει η εφημερίδα, «είναι καθυστερήσεις στην υλοποίηση ορισμένων προϋποθέσεων. Ανοιχτή παραμένει η παραπομπή στη δικαιοσύνη τριών τεχνοκρατών του ΤΑΙΠΕΔ, ενός Ισπανού, ενός Ιταλού και ενός Σλοβάκου, με βούλευμα ενώπιον του Αρείου Πάγου (σ.σ.: το οποίο στο μεταξύ αναιρέθηκε από αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου)».

«Επίσης η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την καταβολή της δόσης. Σύμφωνα με το ΔΝΤ λείπουν τέσσερα από τα συνολικά επτά τελευταία βήματα, παράλειψη που η Αθήνα έχει παραδεχθεί και έχει διαβεβαιώσει ότι θα διορθώσει, όπως αναφέρουν κοινοτικοί διπλωμάτες», καταλήγει το δημοσίευμα.

Οικονομία

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Οι δασμοί θα παραμείνουν σε ισχύ για μέρες και εβδομάδες, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου
Ορισμένα νησιά, στα οποία ζουν μόνο πιγκουίνοι, μπήκαν στον κατάλογο των δασμών Τραμπ, ώστε χώρες να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως «παραθυράκι», σύμφωνα με τον Χάουαρντ Λούτνικ 
Ο Χάουαρντ Λούτνικ
Ινδία-ΗΠΑ: Το Νέο Δελχί δεν σχεδιάζει ν’ ανταποδώσει την επιβολή δασμών κατά της Ουάσινγκτον
Η κυβέρνηση εξετάζει μία ρήτρα στο εκτελεστικό διάταγμα της επιβολής των αμερικανικών δασμών του Τραμπ που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πιθανής αναστολής των δασμών για εμπορικούς εταίρους
FILE PHOTO: India's Prime Minister Narendra Modi speaks during a meeting at The Ministry of Foreign Affairs in Paris France July 14, 2023.
ΗΠΑ: Περισσότερες από 50 χώρες έχουν επικοινωνήσει με τον Λευκό Οίκο για την έναρξη εμπορικών διαπραγματεύσεων δήλωσε ένας σύμβουλος του Τραμπ
Ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, Κέβιν Χάσετ, αρνείται ότι οι δασμοί του προέδρου Τραμπ είναι ένας έμμεσος τρόπος πίεσης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη μείωση των επιτοκίων
The West Front of the U.S. Capitol building is pictured in Washington