Όλα έγιναν το 1957 και η ιστορία αυτή έγινε πρωτοσέλιδο σε μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες, όχι τόσο για τα όσα κατέγραψε ο ερπετολόγος, τα οποία ήταν ένας θησαυρός γνώσεων για τους συναδέλφους του αλλά για την αφοσίωσή του μέχρι θανάτου στην επιστήμη του!
Όλα όσα καταγράφηκαν από τον επιστήμονα μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή βοήθησαν τους άλλους επιστήμονες να σώσουν αμέτρητες ζωές. Στο βίντεο που παρουσίασε το ScienceFriday, θα ρίξουμε μια ματιά στο ημερολόγιο που κράτησε ο διάσημος ερπετολόγος.
Τα συγκεκριμένα φίδια που ζουν στην υποσαχάρια Αφρική, τα βρίσκει κανείς συνήθως στις κορυφές των δέντρων. Θεωρούνται μη επιθετικό είδος. Μάλιστα, όταν αντιληφθούν ανθρώπινη παρουσία εξαφανίζονται πριν καταλάβει κανείς ότι ήταν εκεί. Το πρόβλημα αρχίζει αν προσπαθήσει κάποιος να το σκοτώσει… Για να σε δαγκώσει έναν τέτοιο φίδι πρέπει να ανοίξει διάπλατα το στόμα του αφού τα δόντια με το δηλητήριο είναι στο πίσω μέρος του στόματός του.
Όταν δέχθηκε την επίθεση ο Σμίντ το 1957 δεν είχε καταγραφεί κανενός είδους παρόμοιο δάγκωμα. Η επιστημονική κοινότητα μάλιστα τα είχε καταχωρήσει στα άκακα είδη.
Ο δηλητήριο του συγκεκριμένου φιδιού καταστρέφει τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Όπως θα δείτε και στο βίντεο ο θάνατος από ένα τέτοιο δάγκωμα είναι βασανιστικός. Ο Σμίντ αρχικά είχε αιμορραγίες από τη μύτη, από το στόμα και από τα ούρα του. Την επομένη νόμιζε ότι τα χειρότερα είχαν περάσει. Αυτό που δεν γνώριζε ήταν ότι το αίμα θα πλημμύριζε τον εγκέφαλο και τα πνευμόνια του.
Είναι μια θλιβερή ιστορία αλλά δείχνει την αφοσίωση του επιστήμονα στο έργο του. Σήμερα έχουν συνολικά καταγραφεί μόλις 7 θανατηφόρα δαγκώματα…
πηγη: nerdist.com