Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: Το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ

Μονόδρομο χαρακτηρίζει την πολιτική αλλαγή η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κεφάλαιο».

Υποστηρίζει ότι «το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ αλλά χωρίς λεφτά» και προσθέτει ότι το κόστος της τρίμηνης καθυστέρησης στο κλείσιμο της αξιολόγησης «όπως παρουσιάστηκε στο συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, είναι με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς πάνω από 2,5 δισ. Θυμίζω ότι το κόστος για τις συντάξεις είναι 1,2 δισ.».

Η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενδιαφέρεται μόνο για την αναδιανομή της φτώχειας και σημειώνει ότι «χρειάζεται αλλαγή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για να μπορέσει η χώρα να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης. Όλες οι χώρες της Ευρώπης είναι σε ανάπτυξη και εμείς στωικά και αριστερά επιμένουμε στην ύφεση».

Μιλώντας για το κλίμα έντασης που δημιουργεί η Άγκυρα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι «ο κ. Ερντογάν προσπαθεί να φανατίσει τον τουρκικό λαό με στόχο να κερδίσει το δημοψήφισμα. Φοβάμαι ότι παρασύρθηκε σε μία πολιτική την οποία δεν θα μπορεί εύκολα να την γυρίσει την επόμενη του δημοψηφίσματος».

Για την συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας για το προσφυγικό υποστηρίζει ότι «αν η Άγκυρα τραβήξει το σκοινί και ακυρώσει τη συμφωνία, τότε η Ευρώπη οφείλει να εφαρμόσει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Όμως δεν βλέπω να προετοιμάζεται για κάτι τέτοιο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος στην Πολιτική Γραμματεία: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εγγύηση για τις προοδευτικές συνεργασίες
«Επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με μία οξύτατη πολιτική κρίση στην Ελλάδα και ένα θεσμικό κατήφορο της κυβέρνησης αλλά και μέσα σε μεγάλες τεκτονικές γεωπολιτικές αλλαγές»
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος
Στα «μαχαίρια» Κωνσταντοπούλου – Λαζαρίδης: «Βάλατε στη Βουλή από κολλητούς μέχρι τον σύντροφό σας» – «Είναι εδώ όλοι 24 ώρες το 24ωρο»
«Να σας συστήσω τον κ. Λαζαρίδη, τον βουλευτή της ΝΔ και μέλος της εξεταστικής για τα Τέμπη, που μου ούρλιαζε ότι δεν έχω παιδιά» είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αλέξης Τσίπρας στο Harvard: Τέσσερις προτάσεις για μία νέα δημοσιονομική αρχιτεκτονική της ΕΕ
Αύξηση του ορίου χρέους των ευρωπαϊκών οικονομιών από το 60% που είναι σήμερα στο 100%, πρότεινε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Χάρβαρντ
Ο Αλέξης Τσίπρας ομιλητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών Minta de Gunzburg του Πανεπιστημίου Harvard στις 27 Μαρτίου 2025
Κόντρα Μπακογιάννη – Τζανακόπουλου στη Βουλή: «Ξέχασα ότι δεν είστε ΣΥΡΙΖΑ», «εκείνο το κόμμα που φτιάξατε πού είναι;»
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αντάλλαξαν «φαρμακερά» σχόλια για το πολιτικό τους παρελθόν και παρόν, αλλά και την επάρκεια επί νομικών θεμάτων
Η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή