Συμβαίνει τώρα:
Ουρές χιλιομέτρων σε Κηφισό, Κηφισίας και Μεσογείων - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό και Αθηνών
Πολιτική

Πετρόπουλος: Δεν επιστρέφονται χρήμα από τον ΕΦΚΑ σε 400.000 ασφαλισμένους

Στη διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να επιστραφούν εισφορές σε 400.000 ασφαλισμένους, προχώρησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1.

Ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο, «γιατί, όταν βάζουμε το 80% από τους ελεύθερους επαγγελματίες και το 90% των αγροτών στην κατώτατη κατηγορία, δεν βγαίνει το 400.000. Οι μισθωτοί δεν άλλαξαν ασφαλιστική αντιμετώπιση. Η εισφορά καταβάλλεται, όπως καταβαλλόταν επί του μισθού τους».

‘Αρα, όπως εξήγησε, το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο ισχυρίζεται ότι, επειδή ήταν μεγάλη η εισφορά που παρακρατήθηκε, θα δοθεί επιστροφή, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. «Τα νούμερα οδηγούν στη διάψευση αυτού του δημοσιεύματος. Κάθε μέρα αυτό γίνεται και δημιουργούν ένα κλίμα στην κοινωνία που είναι αποτρεπτικό της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλλουμε όλοι» σημείωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, επισημαίνοντας ότι, «αντί να συναινέσουν όλοι στην αλήθεια- όχι στη δική μας προσπάθεια, να λένε τουλάχιστον τα νούμερα, ως έχουν- γίνεται αυτός ο πόλεμος συνεχώς».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις και κινητοποίηση για αλλαγή των δεδομένων
Από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν παραβλέπουν το γεγονός ότι την συγκεκριμένη στιγμή την κυβέρνηση την συμφέρει να εμφανίζεται ότι έχει απέναντι της ένα αντισυστημικό κόμμα απ' ότι το ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ
Σωκράτης Φάμελλος για ανασχηματισμό: Δεν θα αλλάξει τον κατήφορο της κυβέρνησης – Προτεραιότητά μας η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι αρνητικό στις συνεργασίες. Στις 29 Μαρτίου η συνεδρίαση της ΚΕ για τη διεύρυνση του κόμματος
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Φάμελλος: «Ο ανασχηματισμός και οι πιθανές παροχές δεν μπορούν να αλλάξουν τον κατήφορο της κυβέρνησης»
Κάνοντας έναν απολογισμό για την πρόταση δυσπιστίας της προηγούμενης βδομάδας, σημείωσε ως «επιτυχία» ότι κατάφεραν «να συνεννοηθούν με δημοκρατικό τρόπο τέσσερα κόμματα»
Σωκράτης Φάμελλος