Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

“Ρουκέτα” δημοσιογράφου της WSJ! Έλληνες έγραψαν το έγγραφο του wikileaks;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένα ορθογραφικό λάθος στο όνομα της Ντέλια Βελκουλέσκου είναι η αιτία που ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Marcus Walker υποστηρίζει ανοιχτά πως το κείμενο γράφτηκε από ελληνική υπηρεσία!

Είναι μια υπόθεση που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό. Η διαρροή διαλόγων μεταξύ του Πολ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου, με επίκεντρο φυσικά την Ελλάδα, έχει πυροδοτήσει μία άγρια πολιτική κόντρα, με την ελληνική κυβέρνηση να απαιτεί εξηγήσεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!

Οι διάλογοι που αποκαλύπτει το WikiLeaks είναι πραγματικά συγκλονιστικοί, με τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης να είναι έντονες. Ήδη η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη έχει δηλώσει πως “η Ελληνική Κυβέρνηση ζητά εξηγήσεις από το ΔΝΤ για το αν η επιδίωξη δημιουργίας συνθηκών χρεωκοπίας στην Ελλάδα, λίγο πριν το δημοψήφισμα στη Βρετανία, αποτελεί την επίσημη θέση του Ταμείου“.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα στείλει άμεσα επιστολή στην επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ζητώντας εξηγήσεις, ενώ έχει επικοινωνήσει ήδη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ακόμη έχει επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους, έχει ζητήσει από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, ενώ θα ενημερώσει τηλεφωνικά και τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σοβαρή τροπή

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ένα tweet του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Marcus Walker, έχει προκαλέσει έναν ακόμη μίνι… σεισμό.

Στο έγγραφο που έχει διαρρεύσει, το όνομα της Ντέλια Βελκουλέσκου είναι γραμμένο “Velkouleskou“, ενώ στην πραγματικότητα το όνομά της γράφεται “Velculescu“.

O Marcus Walker, λοιπόν, δεν διστάζει να πει πως αυτό το ορθογραφικό λάθος υποδηλώνει πως το έγγραφο αυτό έχει γραφτεί από ελληνική υπηρεσία!

Ο ίδιος, με μία σειρά από tweets, μεταφέρει τα δικά του συμπεράσματα. Τα οποία είναι πως πρώτον, η Άνγκελα Μέρκελ θα συνεχίσει να μην συζητά για το ελληνικό χρέος, δεύτερον ο Τσίπρας είναι ακόμη συγκεντρωμένος σε μία βραχυπρόθεσμη αποφυγή πόνου και τρίτον πως δεν προβλέπεται συμφωνία σύντομα.

Ακόμη χαρακτηρίζει την διαρροή ως μία “περίεργη ελληνική προσπάθεια να μετατρέψει σε αποδιοπομπαίο τράγο τον μοναδικό της φίλο στις συζητήσεις για το χρέος“.

Τέλος, αναφέρει: “Το ότι ο Τσίπρας βάζει στο στόχαστρο το ΔΝΤ δείχνει πως δεν βλέπει πλέον την απομείωση του χρέους ωε το βραβείο. Μόνο να ελαφρύνει τα φορολογικά μέτρα και να ολοκληρώσει την αξιολόγηση”.

 

Απάντηση από Wikileaks!

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως πως ο λογαριασμός του wikileaks στο Twitter απάντησε στον Marcus Walker, διαψεύδοντας ουσιαστικά τα… σύννεφα συνομωσιολογίας!

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο tweet: “Αυτό θα ήταν ωραίο αλλά το αντίγραφο και η ορθογραφία είναι δικά μας“.

 

Κυβερνητικοί κύκλοι, πάντως, απαντούν πως δεν έχουν καμία εμπλοκή με τη διαρροή του WikiLeaks και πως το έγγραφο προέρχεται από τoν Τζούλιαν Άσανζ…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε