Συμβαίνει τώρα:
Ουρές χιλιομέτρων σε Κηφισό, Κηφισίας και Μεσογείων - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό και Αθηνών
Πολιτική

Το πλούσιο μενού στο γεύμα Τσίπρα – Ιερώνυμου

Μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και σχόλια, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά έφτασε την Αρχιεπισκοπή για να φάει με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και να συζητήσουν τα... προβλήματά τους.

Τα οποία μάλλον είναι πολλά αν σκεφτεί κανείς ότι οι δυο άνδρες συζητούσαν επί τρεις ώρες. Η συνάντηση έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης (14.10.2015) λίγες ώρες αφού είχε δει το φως της δημοσιότητας η απόφαση (από τις 29 Σεπτεμβρίου) της κυβέρνηση να εξαιρεθεί η Εκκλησία από τους περιορισμούς που έφεραν στη ζωή όλων των άλλων Ελλήνων τα capital controls.

Το μενού του γεύματος που παρέθεσε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας στον πρωθυπουργό ήταν πλούσιο: φαγκρί, πράσινη σαλάτα, θαλασσινά και λευκό κρασί. Έφαγαν και σχεδόν μέχρι τις 17:00 το απόγευμα συζητούσαν. Τι ακριβώς, κανείς δεν ξέρει. Αλλά δεν είναι και λίγα όσα έχουν γίνει τελευταία: οι δηλώσεις Αναγνωστοπούλου για τα θρησκευτικά στα σχολεία, τα capital controls.

Ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο για να λύσουν όλα τα θέματα. Όμως κατά την τρίωρη συνάντησή τους δεν φαίνεται να συζητήθηκε το θέμα των θρησκευτικών και του τρόπου διδασκαλίας στα σχολεία και το θέμα της απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα. Αποφασίστηκε όμως ότι όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν να επιλύονται με συναίνεση και διάλογο, γιατί, όπως ειπώθηκε, προέχει το συμφέρον του λαού. Συζητήθηκε επίσης η συνέχιση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας με συσσίτια και άλλες δράσεις προς τις ευπαθείς ομάδες.

Τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο ενώνει στενή σχέση από το 2011. «Κοντά στον Αρχιεπίσκοπο ο Πρωθυπουργός βρίσκει γαλήνη», έλεγε ένας εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού. Το ραντεβού των ανδρών “κλείστηκε” κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε την Αρχιεπισκοπή για να δει τον κ. Ιερώνυμο. Την επομένη της εκλογικής νίκης του Ιανουαρίου είχε πάει να τον ενημερώσει πως θα ορκιστεί πρώτη φορά πρωθυπουργός με πολιτικό και όχι θρησκευτικό όρκο, αφού είναι άθεος.

Με πληροφορίες από τον ΒΗΜΑτοδότη

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις και κινητοποίηση για αλλαγή των δεδομένων
Από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν παραβλέπουν το γεγονός ότι την συγκεκριμένη στιγμή την κυβέρνηση την συμφέρει να εμφανίζεται ότι έχει απέναντι της ένα αντισυστημικό κόμμα απ' ότι το ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ
Σωκράτης Φάμελλος για ανασχηματισμό: Δεν θα αλλάξει τον κατήφορο της κυβέρνησης – Προτεραιότητά μας η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι αρνητικό στις συνεργασίες. Στις 29 Μαρτίου η συνεδρίαση της ΚΕ για τη διεύρυνση του κόμματος
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Φάμελλος: «Ο ανασχηματισμός και οι πιθανές παροχές δεν μπορούν να αλλάξουν τον κατήφορο της κυβέρνησης»
Κάνοντας έναν απολογισμό για την πρόταση δυσπιστίας της προηγούμενης βδομάδας, σημείωσε ως «επιτυχία» ότι κατάφεραν «να συνεννοηθούν με δημοκρατικό τρόπο τέσσερα κόμματα»
Σωκράτης Φάμελλος