Πολιτική

Επίθεση άνευ προηγουμένου από την Αυστρία για τις απειλές Καμμένου – “Θα σας στείλουμε πίσω τους μετανάστες και θα υψώσουμε τα σύνορα”

- Μετά τον Σόιμπλε και η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών "βάλλει" κατά της Ελλάδας
- Αφορμή οι αναφορές των Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου, σχετικά με την είσοδο μεταναστών από την Ελλάδα σε άλλες χώρες
- "Πρόκειται για αδιανόητα, απάνθρωπα ολισθήματα" τόνισε η Γιοχάνα Μικλ - Λάϊτνερ
- "Επιτέλους να κάνουν πρωτοσέλιδα με λύσεις κι όχι με παράλογες απειλές" λέει με πρωτοφανές μένος
- Είχε προηγηθεί η απαράδεκτη επίθεση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Γιάνη Βαρουφάκη με υβριστικούς χαρακτηρισμούς

Το ήπιο κλίμα που επιρκατούσε μετά το Eurogroup της Δευτέρας, φαίνεται τελικά πως ήταν σαν την ηρεμία πριν την καταιγίδα!

Μία ημέρα μετά, την “κήρυξη του πολέμου” κατά της Ελλάδας έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος με απαράδεκτους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, επιτέθηκε στον Έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κ. Σόιμπλε, τόνισε μετά την ολοκλήρωση του Ecofin σε δημοσιογράφους, πως είπε στον Γιάνη Βαρουφάκη ότι είναι “ανόητα αφελής”, όσον αφορά στο πως διαχειρίζεται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με αφορμή την “θύελα” αντιδράσεων που δημιούργησαν οι αναφορές του Γιάνη Βαρουφάκη στην πιθανότητα διενέργειας δημοψηφίσματος, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra.

Λίγο αργότερα όμως, σειρά πήρε η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ – Λάϊτνερ, η οποία αναφέρθηκε στα όσα είπαν προ ημερών ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχετικά με τους μετανάστες στην Ευρώπη.

“Κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά”

Το μένος της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών είναι πρωτοφανές.

Σκληρότατες κατηγορίες εναντίον της νέας ελληνικής κυβέρνησης, σε σχέση με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αφήσει μετανάστες να εισέλθουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, απηύθυνε με σημερινές δηλώσεις της η αυστριακή υπουργός, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος – με τους Σοσιαλδημοκράτες – συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

«Πρόκειται για αδιανόητα, απάνθρωπα ολισθήματα, τα οποία στην πραγματικότητα κανένας δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά», διατεινόταν η Μικλ-Λάιτνερ σε δηλώσεις της στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), συμπληρώνοντας πως «είναι επιτέλους καιρός η νέα ελληνική ηγεσία να κάνει πρωτοσέλιδα με λύσεις, αντί με παράλογες απειλές».

«Εάν πάλι κάποιος από την ελληνική ηγεσία θεωρεί σοβαρή αυτή την απειλή, τότε υπάρχουν τελείως σαφείς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τότε αυτοί οι πρόσφυγες θα σταλούν αυτόματα πίσω στην Ελλάδα και κατόπιν μπορούμε να υψώσουμε τα σύνορα, όπως και θα το κάνουμε», προειδοποίησε με πρωτοφανή δριμύτητα η επικεφαλής του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: 6 πολιτικές + 4 προτεραιότητες για τα άτομα με αυτισμό
«Εργαζόμαστε για να φτάσουμε σε εκείνη τη μέρα που κάθε άνθρωπος με αναπηρία θα είναι ορατός, θα μπορεί να βρίσκεται στο σχολείο, στην κοινότητα, στην κοινωνία, χωρίς να χρειάζεται να απολογείται για το ποιος είναι» λέει ο υπουργός Επικρατείας
Ο Άκης Σκέρτσος
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Σταδιακά, ο μόνος αριθμός που θα πρέπει να γνωρίζουμε θα είναι ο προσωπικός αριθμός»
«Όσοι έχουν βγάλει νέες ταυτότητες, δεν θα χρειαστεί να ξαναβγάλουν, είτε έχουν είτε δεν έχουν προσωπικό αριθμό. Στην αρχή θα αναγράφεται στην ταυτότητα για να τον θυμόμαστε», εξήγησε ο υπουργός Διακυβέρνησης
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή