Πολιτική

Νέα δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 26,7 % διαφορά!

Τη δυναμική του στη κοινωνία διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Μetron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορεί το Σάββατο. Στο 26,7% η διαφορά από τη ΝΔ!

Στην εκτίμηση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 47,8%, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 21,1%. Τρίτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 6,1% και ακολουθούν το Ποτάμι με 5,6%, το ΚΚΕ με 4,5%, οι ΑΝΕΛ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,4% και το Κίνημα με 2,2%.

Μεγάλο είναι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην πρόθεση ψήφου, όπου συγκεντρώνει το 41,9% με τη ΝΔ να πέφτει κάτω από τις 20 μονάδες, με 18,4%!. Ακολουθούν η ΧΑ με 5,3%, το Ποτάμι με 4,9%, το ΚΚΕ με 3,9%, οι ΑΝΕΛ με 3,8%, το ΠΑΣΟΚ με 3% και το Κίνημα με 2%.

Στη δημοσκόπηση το 84% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ ενώ μόλις το 13% τάσσεται υπέρ της δραχμής.

Σε ότι αφορά τη στάση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, το 60% θεωρεί ότι πρέπει να υποχωρήσει η Ευρωζώνη από τη θέση της, 20% η Ελλάδα και 18% και οι δύο πλευρές.

Σε ερώτηση αν θα βρεθεί τελικά συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη, το 80% δηλώνει αισιόδοξο και μόλις το 17% πιστεύει ότι δεν θα βρεθεί λύση.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης