Χωρίς κατηγορία

Τι σχέση είχαν ο Άγιος Κυπριανός και η Ιουστίνη που γιορτάζουν σήμερα;

Ο Άγιος Κυπριανός ήταν πλούσιος, ευγενής, φιλόσοφος από την Καρχηδόνα της Λιβύης.

Ο Άγιος Κυπριανός έζησε στα χρόνια του Δεκίου (249 – 251 μ.Χ.) και εξασκούσε τη μαγική τέχνη στην Αντιόχεια.

Κάποτε ένας ειδωλολάτρης ονόματι Αγλαΐδας ερωτεύτηκε μια Χριστιανή παρθένο που ονομαζόταν Ιούστα. Η κοπέλα δεν ανταποκρινόταν στον έρωτά του κι εκείνος κατέφυγε στο διάσημο μάγο Κυπριανό. Όλα όμως τα μαγικά τεχνάσματα του Κυπριανού αποδείχθηκαν ανώφελα μπροστά στην σταθερή άρνηση της Χριστιανής κόρης. Παραδεχόμενος την χρεωκοπία της τέχνης του, έκαψε τα μαγικά του βιβλία ενώπιον του Επισκόπου Ανθίμου, ζητώντας να βαπτισθεί και να γίνει ιερέας.

Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Καταπέλτης ο εισαγγελέας για την 35χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία του 64χρονου στην Αρκαδία - «Τον χτυπούσαν ανελέητα μέχρι να πεθάνει»
Ο εισαγγελέας πρότεινε να κατηγορηθεί ως φυσική αυτουργός του εγκλήματος η 35χρονη γυναίκα, η οποία είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους σε αντίθεσή με τον σύζυγό της που είχε κριθεί προφυλακιστέος
O 64χρονος Νίκος Μαστραντώνης που έχασε τη ζωή του στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας 6