Κόσμος

Θρίλερ στις Φιλιππίνες: Τζιχαντιστές πήραν ομήρους παιδιά

Ευτυχώς το θρίλερ με την ομηρία μαθητών από τζιχαντιστές τρομοκράτες σε σχολείο των Φιλιππίνων είχε αίσιο τέλος. Η ομηρία κράτησε λίγες ώρες και δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Ένοπλοι αντάρτες εισέβαλαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης σε σχολείο στα νότια της χώρας και κράτησαν ομήρους πολλούς μαθητές.

Περίπου 300 ένοπλοι επιτέθηκαν στο σχολείο που βρίσκεται στην πόλη Πιγκαουγιάν, στο νησί Μιντανάο και πήραν στους μαθητές ομήρους. Ανάμεσα στους δράστες ήταν μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης BIFF που δρα στην περιοχή.

Υπήρξε ανταλλαγή πυρών με τις στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για τραυματισμούς. Λίγη ώρα μετά την εισβολή, οι αντάρτες έφυγαν από το σχολείο και οι μαθητές απελευθερώθηκαν.

“Έχει ήδη επιλυθεί. Οι αντάρτες υποχώρησαν και δεν βρίσκονται στο σχολείο. Το σχολείο είναι ασφαλές” δήλωσε ο ταξίαρχος Ρεστιτούτο Παντίλα. Παράλληλα, τόνισε ότι ο στρατός διερευνά εάν οι αντάρτες κρατούν ομήρους πέντε πολίτες, ενώ όλα τα παιδιά έχουν απελευθερωθεί.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του στρατού είχε δηλώσει ότι οι άμαχοι που βρίσκονταν στην περιοχή του σχολείου, μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, καθώς έγινε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ανταρτών και του στρατού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα διλήμματα, οι φόβοι και τα σενάρια για το πακέτο με τους δασμούς που ετοιμάζεται να «ανοίξει» ο Ντόναλντ Τραμπ τη «Liberation Day»
Ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας θα περιοριστεί στο 1% για το 2025, ενώ αυξάνονται σε ποσοστό 35% οι πιθανότητες οι ΗΠΑ να μπουν σε ύφεση από το 2026
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Μαρίν Λε Πεν: Το καλοκαίρι του 2026 θα ανακοινωθεί η απόφαση του εφετείου για την καταδίκη της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς
Η απόφαση για την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιου χρήματος από τη Μαρίν Λε Πεν αναμένεται πολλούς μήνες πριν από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2027
Η Γαλλίδα ακροδεξιά ηγέτης, Μαρίν Λε Πεν εγκαταλείπει τα κεντρικά γραφεία του κόμματος του «Εθνικού Συναγερμού» την ημέρα της ετυμηγορίας της δίκης της