Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Λονδίνο: Η ανατριχιαστική ανάρτηση – απάντηση των τζιχαντιστών

Λονδίνο: Η ανατριχιαστική ανάρτηση – απάντηση των τζιχαντιστών

Τζιχαντιστές με αναρτήσεις τους στα social media υποστηρίζουν ότι η επίθεση στο Λονδίνο έγινε σε εκδίκηση για την αεροπορική επιδρομή της βρετανικής RAF εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους.

Μια φωτογραφία δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα που εικόνιζε μια βόμβα της RAF που είχε γραμμένο επάνω της το μήνυμα «με αγάπη από το Μάντσεστερ». Επρόκειτο να πλήξει στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Site που παρακολουθεί τους τζιχαντιστικούς ιστότοπους, ένας χρήστης του Twitter ανήρτησε τη φωτογραφία και έγραψε: «Αυτό είναι το εμπόρευμά σας και απόψε απαντήσαμε».

Αργά το βράδυ της Κυριακής (04/05/2017) η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση του Σαββάτου στο Λονδίνο, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, διαμέσου του πρακτορείου «ειδήσεων» της, του Άμακ.
«Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο», αναφέρει μια ανακοίνωση της οργάνωσης την οποία αναμετέδωσε το Άμακ.

Από νωρίς ο ISIS με ανάρτηση του στα social media, γιορτάζει για το αίμα που χύθηκε τονίζοντας πως επιτέλους “οι λύκοι έχουν ξυπνήσει”. πάντως αν και το χτύπημα θυμίζει προηγούμενες επιθέσεις τζιχαντιστών – στη Νίκαια και το Βερολίνο – μέχρι στιγμής δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο.

Λονδίνο: Έλληνας τραυματίας μέσα στην παμπ του τρόμου! Αίματα παντού και πανικός

“Αυτές είναι οι μαύρες μέρες που υποσχεθήκαμε” ανέφεραν στο μήνυμα τους ενώ προειδοποίησαν για περισσότερες επιθέσεις.

Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο – Έκοβε λαιμούς φορώντας τη φανέλα της Άρσεναλ!

Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι τρεις μέρες πριν από το μακελειό στο Λονδίνο, οι Τζιχαντιστές προέτρεπαν τους μοναχούς λύκους όλου του κόσμου να σκοτώσουν κι άλλους ανθρώπους πέφτοντας πάνω τους με αμάξια ενώ υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν να χτυπούν τη Βρετανία αλλά και άλλες χώρες – αδελφές της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε