Δυσανεξία στη γλουτένη – Περισσότερες από 55 ασθένειες έχουν συνδεθεί με την δυσκολία ή ανικανότητα του οργανισμού να χειριστεί σωστά τη γλουτένη, την πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη και σιτάρι.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr
Εάν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη (κοιλιοκάκη), τότε η γλουτένη μέσω της διατροφής προκαλεί μια ανοσολογική απόκριση στο λεπτό σας έντερο. Με την πάροδο του χρόνου, η αντίδραση αυτή παράγει φλεγμονή που βλάπτει την εσωτερική επένδυση του λεπτού εντέρου και εμποδίζει την απορρόφηση ορισμένων θρεπτικών συστατικών (δυσαπορρόφηση).
Δυσανεξία στη γλουτένη – Περισσότερες από 55 ασθένειες έχουν συνδεθεί με την δυσκολία ή ανικανότητα του οργανισμού να χειριστεί σωστά τη γλουτένη, την πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη και σιτάρι.
Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr