Συγκερκιμένα, με την προσφυγή ζητείται να ακυρωθεί η αποφαση του Δευτεροβάθμιου 9μελούς Πειθαρχικού Συμβούλιου του Αρείου Πάγου με την οποία επικυρώθηκε η πρωτοβάθμια πειθαρχική απόφαση που τις επέβαλε την ποινή της στέρησης μισθού 60 ημερών.
Στην κυρία Τσατάνη επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή με το σκεπτικό ότι οι χειρισμοί της στην υπόθεση Βγενόπουλου δεν συνάδουν με τα καθήκοντα της εισαγγελικής λειτουργού, ενώ παράλληλα της αποδίδεται και βαριά αμέλεια, κάτι που στοιχειοθετεί το πειθαρχικό παράπτωμα της τέλεσης ασυμβίβαστων προς το αξίωμά της πράξεων που θίγουν το κύρος της και το κύρος της Δικαιοσύνης.Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας εφετών υποστηρίζει ότι στην περίπτωση της έχει έχει παραβιαστεί η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και η Ελληνική νομοθεσία.
Στην σχεδόν 100 σελίδων προσφυγή της υποστηρίζει ότι οι εφέσεις που ασκήθηκαν από την κυρία Μπουρνάκα και τον κ. Κοντονή πάσχουν λόγω της αοριστίας, ενώ η απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου είναι εσφαλμένη σε πολλές από τις κρίσεις της.
Ακόμη, ψέγει την απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου από την πειθαρχική διαδικασία και τονίζει ότι για το ζήτημα αυτό έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για παραβίαση του δικαιώματος της σε δίκαιη δίκη και για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας.
Παράλληλα, αναφέρει ότι η σε βάρος της πειθαρχική αγωγή είναι αόριστη αφού κατά πρώτον δεν εξειδικεύεται ο βαθμός της υπαιτιότητάς της και κατά δεύτερον, της αποδίδεται γενική μομφή υπαίτιας συμπεριφοράς, η οποία όμως εξειδικεύεται ανάλογα με τη πορεία της πειθαρχικής διαδικασίας, ενώ εκτενής αναφορά γίνεται στην εμπλοκή των Κυπριακών Εισαγγελικών αρχών, όπως και στην συζήτηση (29.3.2016) προ ημερησίας διατάξεως στην Βουλή (Δ. Παπαγγελόπουλος) σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνη.