Κόσμος

Βόμβα Σόιμπλε: “Χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα”

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτιμά ότι παρά την αποτυχία των χτεσινών συνομιλιών για το θέμα τους ελληνικού χρέους το ΔΝΤ θα παραμείνει στο πρόγραμμα. Μάλιστα, τονίζει ότι σε περίπτωση που αποχωρήσει το ΔΝΤ όλα είναι στον αέρα μιας και το γερμανικό κοινοβούλιο έχει ψηφίσει για πρόγραμμα με συμμετοχή του ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ αποδείχτηκε κατά τις διαπραγματεύσεις των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup τη Δευτέρα «σχετικά δύσκολος (συνομιλητής)», είπε σήμερα (23.05.2017) σε συνέντευξη Τύπου, μετά των τέλος των εργασιών του Ecofin. «Ορισμένοι από τους συναδέλφους είπαν μάλιστα στο τέλος: Δεν είμαστε δα και μέτοχοι του ΔΝΤ», είπε, προσθέτοντας όμως πως «δεν ήμουν εγώ αυτός».

Ο κ. Σόιμπλε επέμεινε στην άποψή του ότι η παραμονή του ΔΝΤ είναι αναγκαία. Διαφορετικά , όπως και στην περίπτωση μιας απόφασης για μεσοπρόθεσμες ελαφρύνσεις, θα πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα, για το οποίο δεν έχει την εντολή από το γερμανικό Κοινοβούλιο, είπε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επέκρινε το ΔΝΤ ότι είχε κάνει στο παρελθόν πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και γι΄ αυτό είναι διστακτικό στο θέμα της συμμετοχής του στο πρόγραμμα. Εξέφρασε όμως την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση στο επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, όπως μετέδωσε το γερμανικό Reuters.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αμερικανός αξιωματούχος: Η μεταπολεμική Ουκρανία θα μπορούσε να μοιάζει με το Βερολίνο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο – Αντί για τείχος, ο Δνείπερος
Το σενάριο διαίρεσης της Ουκρανίας έχει πέσει στο τραπέζι στο πλαίσιο μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας σύμφωνα με τους «Times» που φιλοξενούν συνέντευξη του Αμερικανού απεσταλμένου Κιθ Κέλογκ
Στρατιώτες των Συμμάχων μπροστά στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στο μεταπολεμικό Βερολίνο τον Νοέμβριο του 1945