Κόσμος

Ο Ολάντ βγαίνει στην σύνταξη – Με πόσα λεφτά θα ζει [pic]

Την Κυριακή (15.05.2017) ο Φρανσουά Ολάντ καλέιται να μετακομίσει από το Μέγαρο των Ηλυσίων μιας και "μπαίνει" ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν με την σύζυγο του, Μπριζίτ Τρονιέ. Και μπορεί ο Ολάντ... να βγαίνει στην σύνταξη, ωστόσο, θα συνεχίσει να απολαμβάνει κάποια κρατικά προνόμια. 

 Η σύνταξη του υπολογίζεται πως θα είναι 15.000 ευρώ τον μήνα και αν ο Ολάντ θελήσει να γίνει μέλος του Συνταγματικού Συμβουλίου θα βάζει στην τσέπη του ακόμη 14.000 μικτά το μήνα.

Ωστόσο, εκτός από την σύνταξη του, ο Ολάντ θα λάβει και γενναιόδωρη αποζημίωση, σύμφωνα με νόμο του 1955, δηλαδή 5.164 ευρώ τον μήνα, ενώ δικαιούται και άλλες συντάξεις από προηγούμενα επαγγέλματα, αν θελήσει να τις διεκδικήσει.

Επιπλέον, θα “κληρονομήσει” ένα διαμέρισμα επιπλωμένο και δύο ανθρώπους στην υπηρεσία του. Δικαιούται επίσης ένα αυτοκίνητο του κράτους με δύο οδηγούς. Εξάλλου, δύο αστυνομικοί θα αναλάβουν την φύλαξή του και επτά συνεργάτες θα τον βοηθούν στις εργασίες του.

Ωστόσο, οι άνθρωποι αυτοί δεν θα εξυπηρετούν τον Ολάντ για πάντα. Ο αριθμός των συνεργατών μειώνεται μετά την πενταετία στην σύνταξη: οι συνεργάτες από επτά θα γίνουν τρεις, οι αστυνομικοί από δύο θα γίνουν ένας. Και αυτοί θα τον ακολουθούν για όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Πάντως, γενικά οι πρώην πρόεδροι της Γαλλίας κοστίζουν πολλά λεφτά στον… λαό. Ενδεικτικά. ο Βαλερί Ζισκάρ ντ Εστέν κοστίζει ετησίως 3,9 εκατομμύρια ευρώ, ο Νικολά Σαρκοζί κοστίζει 3,3 εκατομμύρια ευρώ, ο Ζακ Σιράκ κοστίζει 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Ποσά τα οποία υπολογίζονται χωρίς την μηναία σύνταξη τους.

 

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί από τα 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ - Μία εβδομάδα εθνικού πένθους κηρύχτηκε στη χώρα
Στη Μιανμάρ θα σταματήσει αύριο κάθε δραστηριότητα για ένα λεπτό στις 12:51 και δύο δευτερόλεπτα τοπική ώρα (08:21 το πρωί ώρα Ελλάδας), τη στιγμή που γινόταν ο σεισμός των 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Προσωπικό διάσωσης μπροστά από τα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε από τον σεισμό στην πόλη Μανταλέι της Μιανμάρ
Ο Τραμπ κόβει την ιστορική μανόλια που φυτεύτηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Άντριου Τζάκσον πριν από 200 χρόνια
«Όλα πρέπει να τελειώσουν, και αυτό το δέντρο είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια, στην είσοδο του Λευκού Οίκου και πρέπει τώρα να αφαιρεθεί», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Η ιστορική μανόλια του Άντριου Τζάκσον που ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1829 έως το 1837