Οικονομία

Έσοδα: Άλλα στοιχεία οι ΔΟΥ, άλλα τα τελωνεία

Δύο διαφορετικές εικόνες στον τομέα των εσόδων εμφανίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Οι ΔΟΥ έχουν εισπράξεις μεγαλύτερες από τον προϋπολογισμό, ενώ τα τελωνεία έχουν "τρύπες" τόσο τον Απρίλιο όσο και στο τετράμηνο.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η ΑΑΔΕ υψηλότερα των στόχων του προϋπολογισμού κινήθηκαν τα φορολογικά έσοδα και τον Απρίλιο, ενώ συνεχίζεται η σημαντική υπέρβαση του στόχου για την αποπληρωμή των επιστροφών φόρου.

Συγκεκριμένα, με βάση τα οριστικά στοιχεία, τα έσοδα προ επιστροφών διαμορφώθηκαν στα 4,041 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας κατά 22,23% το στόχο του προϋπολογισμού των 3,306 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, δόθηκαν επιστροφές 248 εκ. ευρώ, υψηλότερα κατά 14,81% του στόχου των 216 εκ. ευρώ.

Τα έσοδα, αφαιρουμένων των επιστροφών, διαμορφώθηκαν στα 3,793 δισ. ευρώ, υψηλότερα κατά 22,75% του στόχου των 3,090 δισ. ευρώ.

Κατόπιν αυτού, στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα έσοδα προ επιστροφών κινήθηκαν οριακά πάνω από το στόχο του προϋπολογισμού (+0,17%), οι επιστροφές κατά 29,04% πάνω από το στόχο και τα έσοδα μετά από τις επιστροφές, κατά 1,75% χαμηλότερα του στόχου.

Στους ακόλουθους πίνακες, παρουσιάζεται η πορεία των εσόδων σε Δ.Ο.Υ. και Τελωνεία, τον Απρίλιο και το Τετράμηνο (στοιχεία σε χιλιάδες ευρώ):

ΔΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
ΕΣΟΔΑ 2.017.820 8.914.785
ΣΤΟΧΟΣ 1.888.807 8.259.977
ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΣΤΟΧΟ +6,83% +7,93%
ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
ΕΣΟΔΑ 921.734 3.803.351
ΣΤΟΧΟΣ 1.075.373 4.039.764
ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΑΠΟ ΣΤΟΧΟ -14,29% -5,85%
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ μειώνει τους δασμούς στα αυτοκίνητα για να στηρίξει την εγχώρια παραγωγή, λέει ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου
Αυτή η κίνηση θα ανταμείψει εταιρείες που κατασκευάζουν ήδη στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα θα δώσει χώρο στους κατασκευαστές οι οποίοι έχουν εκφράσει τη δέσμευσή τους να επενδύσουν στην Αμερική
Ο Χάουαρντ Λούτνικ 1