Τετάρτη, 28 Αυγ.
30oC Αθήνα

Βούλη: Μετά την επίθεση ξαναξεκίνησε η συνεδρίαση

Βούλη: Μετά την επίθεση ξαναξεκίνησε η συνεδρίαση

Μέσα σε βαρύ και τεταμένο κλίμα από την φασιστική συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και την κοινοβουλευτικής ομάδας της Χ.Α η οποία ομόφωνα έχει αποβληθεί από τις συνεδριάσει ξεκίνησε και πάλι η συνεδρίαση των κοινών Επιτροπών Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης , Δημοσίας Τάξης και Δικαιοσύνης καθώς και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τα μέτρα και αντίμετρα μαζί με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2018-2021 και άλλες διατάξεις

Η συνεδρίαση της επιτροπής διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να μπορέσει να στεγάζει τους βουλευτές και των τεσσάρων κοινοβουλευτικών επιτροπών. Το νομοσχέδιο κατά πλειοψηφία από τις κοινοβουλευτικέ ςομάδες των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εγκρίθηκε να συζητηθεί και να ψηφιστεί με την διαδικασία του επείγοντος και να εισέλθει στην Ολομέλεια για συζήτηση την Τετάρτη ενώ η ψήφισή του αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης με τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας που θα προκληθεί από κοινοβουλευτικές ομάδες.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε την ανάγκη η συμφωνία να ψηφιστεί από τη Βουλή με την διαδικασία του «επείγοντος» λέγοντας πως « όπως καταλαβαίνεται ότι με αυτό το νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για την συζήτηση μαζί με τα μέτρα και για τη διευθέτηση του Χρέους.Κάτι που ευελπιστούμε ότι θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Καταλαβαίνεται λοιπόν γιατί είναι ανγκάιο να ακολουθήσουμε την διαδικασία του επείγοντος…» παράλληλα σημείωσε ότι «όλοι οι μνημονιακή νόμοι μέχρι σήμερα ψηφίσθηκαν από τη Βουλή με την διαδικασία του «κατεπείγοντος» και όχι του «επίγοντος» και πρόσθεσε «εμείς προσπαθήσαμε να ήταν νωρίτερα έτοιμο το νομοσχέδιο αλλά με ευθύνη των Θεσμών αυτό δεν μπόρεσε να συμβεί…»

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης παρεμβαίνοντας παρατήρησε ότι «με όσα είπε ευθύς τώρας ο κ. Τσακαλώτος για τον τρόπο που ψηφίσθηκαν τα προηγούμενα μνημόνια παραδέχεται κάτι που δεν θέλει να λέει η κυβέρνηση ότι αυτό είναι το 4ο Μνημόνιο…» Ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας στη συνέχεια ανάπτυξε τους λόγους για του οποίου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσεται ενάντια στην διαδικασία του επείγοντος.

Από το κόμμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο εισηγητής της Γιάννης Κουτσούκος είπε πως «εμείς ότι έχουμε να πούμε θα το πούμε είτε φέρετε το νομοσχέδιο για ψήφιση με την διαδικασία του επείγοντος είτε με του κατεπείγοντος. Οι πολίτες θα τα ακούσουν όσο και εάν δεν θέλετε… Από το το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος διαφωνώντας με την διαδικασία είπε πως η κυβέρνηση «προκαλεί με τη στάση της» μίλησε για «αυταρχικές διαδικασίες που ακολουθεί» και υπογράμμισε ότι σφαγιάζονται και πάλι τα εργατικά και λαϊκέ στρώματα με την ελπίδα να έρθει μια ματωμένη ανάπτυξη…» αυτή που λέει ότι η κυβέρνηση θα έρθει και με αυτό το Μνημόνιο.

Κατά της διαδικασίας του «επείγοντος» τάχθηκε και το Ποτάμι με τον Γιώργο Αμυρά και η ΕΚ με τον Γιώργο Κατσιαντώνη. Η επιτροπή αποφάσισε αύριο να ολοκληρωθεί σήμερα μέχρι τις 8 το βράδυ η συζήτηση επί της Αρχής, αύριο θα γίνει η ακρόαση φορέων και στη συνέχεια να ακολουθήσει η συζήτηση επί των άρθρων. Αυτή την ώρα τοποθετούνται οι εισηγητές και οι αγορητές των κομμάτων επί της Αρχής της συμφωνίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε