Σάββατο, 6 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Διάσημος ορειβάτης έχασε τη ζωή του στο Έβερεστ!

ΦΩΤΟ twitter.com/amir_mohammadb
ΦΩΤΟ twitter.com/amir_mohammadb

Ο 40χρονος Ελβετός Ούλι Στεκ σκοτώθηκε την Κυριακή (30/04) μετά από πτώση στο Εβερεστ στην περιοχή του Νεπάλ, κατά τη διάρκεια προετοιμασιών στους πρόποδες του Νούπτσε, μιας μικρότερης κορυφής, για να ανέβει στο ψηλότερο βουνό του κόσμου.

Την είδηση αποκάλυψε η ιστοσελίδα του Νεπάλ “Thehimalayantimes”, που ανέφερε ότι έξι διασώστες βρήκαν το πρωί της Κυριακής το σώμα του Ούλι Στεκ, ενώ ένα ελικόπτερο εστάλη για την μεταφορά του στο Κατμαντού.

Ο διάσημος και πεπειραμένος ορειβάτης, γνωστός και ως “Swiss Machine” (ελβετική μηχανή), είναι ο πρώτος που “χάνεται” την τρέχουσα αναρριχητική εποχή, δήλωσαν αξιωματούχοι. Περισσότερες πληροφορίες για το τραγικό συμβάν δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές…

Ο Στεκ ήταν στην περιοχή για να εγκλιματιστεί, σε μια προσπάθεια να ανέβει στο Εβερεστ μέσω της λιγότερο ανεπτυγμένης διαδρομής West Ridge, τον Μάιο. Εκατοντάδες αναρριχητές βρίσκονται στο “κάμπινγκ” βάσης του Εβερεστ καθώς προετοιμάζονται για να ανέβουν στην κορυφή του 8,850 μέτρων στην τρέχουσα εποχή αναρρίχησης Μαρτίου-Μαΐου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε