Ελλάδα

Την Δεύτερα η επιλογή του αντικαταστάτη της Ράικου μετά την παραίτηση “φωτιά”

Ένα μήνα πριν από την επίσημη λήξη της θητείας (στις 11 Μαίου 2017) της εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Ράικου και περίπου δύο εβδομάδες μετά την υποβολή της αιφνιδιαστικής παραίτηση της με καταγγελίες για "παράκεντρα εξουσίας" που παρεμποδίζουν το έργο της, την ερχόμενη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 συνεδριάζει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για να επιλέξει τον αντικαταστάτη της.

Το ΑΔΣ θα συνέλθει υπό την προεδρία της πρόεδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και με εισηγητή τον αρεοπαγίτη Χαράλαμπο Μαχαίρα. Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ράϊκου παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά από επικεφαλής εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς με έγγραφο που απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Ήδη για την υπόθεση της παραίτησης της κυρίας Ράικου διενεργείται πειθαρχική έρευνα σε διπλό ταμπλό από τα αρμόδια όργανα του Αρείου Πάγου. Η πειθαρχική έρευνα αφορά τόσο τις καταγγελίες της παραιτηθείσας εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου για στοχοποίηση της από ‘’παράκεντρα εξουσίας” όσο και εκείνες της ανακριτρίας Διαφθοράς, Ηλιάνας Ζαμανίκα, σχετικά με την καθυστερημένη αποστολή εγγράφων από τις δικογραφίες για τις φρεγάτες τύπου «S» και τα ελικόπτερα HN90 που αφορούν τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου και τον επιχειρηματία οπλικών συστημάτων, Θωμά Λιακουνάκο.

Η διεξαγωγή της διπλής πειθαρχικής έρευνας γνωστοποιήθηκε από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, η οποία τόνισε σε ανακοίνωση της, η οποία εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ότι κλήθηκαν ήδη από τα αρμόδια όργανα η κυρία Ζαμανίκα και ο εποπτεύων εισαγγελέας των ανακρίσεων Σταμάτης Δασκαλόπουλος προκειμένου να υποβάλουν αντίγραφο της αναφοράς της ανακρίτριας διαφθοράς και να ελεγχθούν αρμοδίως οι αναφερόμενες σε αυτήν παραλείψεις.

Από την άλλη τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης θα ελέγξουν και τις καταγγελίες της κυρίας Ράικου για στοχοποίηση της με αφορμή τους χειρισμούς της στην υπόθεση της «Novartis» για την οποία υποστηρίζει ότι χτύπησε… ‘’φλέβα’’, εντοπίζοντας μίζες ύψους 28.000.000 ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Aegean Airlines: Νέες αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ Κωνσταντινούπολης – ελληνικών νησιών και Σμύρνης – Θεσσαλονίκης
«Με τη βελτίωση της πρόσβασης στα ελληνικά νησιά από την Κωνσταντινούπολη ενθαρρύνονται τα ταξίδια αναψυχής, οι επιχειρηματικές συνεργασίες και η βαθύτερη κατανόηση»
Αεροσκάφος της Aegean στην πίστα του «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Γεμάτα φεύγουν τα πλοία από τα λιμάνια με τους εκδρομείς του Πάσχα - 14.000 ταξίδεψαν την Παρασκευή από τον Πειραιά
Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 11 δρομολόγια επιβατηγών πλοίων για τα νησιά του Αιγαίου, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού θα αναχωρήσουν 11 υδροπτέρυγα και 13 συμβατικά
Πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά 6