Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Τρόμος στο Σαν Μπερναρντίνο: Σκότωσε την πρώην του κι ένα παιδί πριν αυτοκτονήσει!

Τρόμος στο Σαν Μπερναρντίνο: Σκότωσε την πρώην του κι ένα παιδί πριν αυτοκτονήσει!

Στο πένθος βυθίστηκε η κοινότητα του Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ. Ο 53χρονος Σέντρικ Άντερσον εισέβαλε σε δημοτικό σχολείο της περιοχής, σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του Κάρεν Ελέιν Σμιθ και έναν από τους μαθητές της και τραυμάτισε ακόμη ένα παιδί, πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτονήσει!

Ο 53χρονος εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο όπου φοιτούν παιδιά ειδικής αγωγής το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα). Το νέο αιματηρό περιστατικό, που δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία, σημειώθηκε περίπου 12 χιλιόμετρα από το σημείο όπου ένα ζευγάρι ριζοσπαστικοποιημένων μουσουλμάνων δολοφόνησε 14 ανθρώπους τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο Σέντρικ Άντερσον, ο οποίος είχε ποινικό μητρώο καθώς παλιότερα είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία και παράβαση του νόμου περί οπλοκατοχής, εισέβαλε στο σχολείο με σκοπό να επιτεθεί στην εν διαστάσει σύζυγό του. Το ζευγάρι ήταν σε διάσταση εδώ και έναν ή ενάμισι μήνα.

Ο δράστης

Η εν διαστάσει σύζυγός του

Τη στιγμή της εισβολής, τα δυο παιδιά βρίσκονταν πίσω από τη δασκάλα τους. Ένας 8χρονος, ο Τζόναθαν Μαρτίνες και η Σμιθ υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ ο δεύτερος μαθητής, εννέα ετών, τραυματίστηκε σοβαρά και χειρουργήθηκε. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Κανένα από τα παιδιά δεν είχε κάποια σχέση με το θύμα ή τον θύτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι εργαζόμενοι στο σχολείο δεν κατάλαβαν τις προθέσεις του 53χρονου όταν τον είδαν. Τους είπε πως είχε πάει για «να αφήσει κάτι στη γυναίκα του». Κράτησε κρυμμένο το όπλο του ώσπου μπήκε στην τάξη και τότε το έβγαλε και πυροβόλησε.

Το επεισόδιο προστέθηκε στα δεκάδες κρούσματα ένοπλης βίας μέσα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα που καταγράφονται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, sbsun.com
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε