Παρασκευή, 19 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Αστέρας… ο Γιακουμάκης! “Ονειρεύεται” πλέι οφ ο Πλατανιάς

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Συνεχίζει εντυπωσιακά! Την ένατη νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Πλατανιάς, που επικράτησε του Αστέρα με 3-0 στα “Περιβόλια”. Δυο γκολ από τον Γιακουμάκη για τους Κρητικούς, που πέρασαν -προσωρινά- στην 5η θέση της κατάταξης. Στους 20 βαθμούς έμεινε η ομάδα της Τρίπολης.

Το καλύτερο δώρο στον Γιώργο Παράσχο, για τα 500 ματς που συμπλήρωσε στους πάγκους των ομάδων της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας, έκανε ο Πλατανιάς. Η ομάδα της Κρήτης επικράτησε με 3-0 του Αστέρα Τρίπολης, πέρασε -προσωρινά- στην 5η θέση της κατάταξης μετά από 22 αγώνες στη Superleague, κι εξακολουθεί να ονειρεύεται την ευρωπαϊκή της έξοδο. Απόλυτος πρωταγωνιστής των Κρητών ήταν ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ, στο 24΄ και 51΄, ενώ στο 63΄ ο Μουνάφο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να πραγματοποιήσουν αξιόλογες τελικές προσπάθειες στο πρώτο 20λεπτο, με τον Πλατανιά να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μην μπορεί να γίνει απειλητικός. Οι Κρητικοί ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους αξιόλογη ευκαιρία για γκολ. Στο 24′ ο Μενδρινός έκανε το σουτ, ο Ντοναρούμα έδιωξε την μπάλα, με τον Γιακουμάκη να παίρνει το… επιθετικό ριμπάουντ και να ανοίγει το σκορ.

Μετά το γκολ των γηπεδούχων, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να απειλήσει τους Κρητικούς, δίχως αποτέλεσμα. Από την πλευρά του, ο Πλατανιάς έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο 30′, με τον Γιακουμάκη να κάνει το σουτ από καλή θέση και τον Ντοναρούμα να αποκρούει. Ο Ιταλός τερματόφυλακας απέκρουσε δυνατό σουτ του Σίγκνιεβιτς στο 33′, ενώ στο 39′ σταμάτησε και τον Γιορέντε.

Η νίκη για τους Κρητικούς “κλείδωσε” με το πέρας των πρώτων 17 λεπτών της επανάληψης. Στο 51′, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μενδρινού, ο Γιακουμάκης έκανε με κεφαλιά έκανε το 2-0, φτάνοντας τα 9 γκολ στην Superleague, ενώ στο 63′ Μανούσος – Γιακουμάκης συνεργάστηκαν πολύ όμορφα, η μπάλα στρώθηκε στον Μουνάφο που με αριστερό σουτ τιμώρησε την πρώην ομάδα του για τ0 3-0.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι… κατέβασαν ρυθμούς, κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Αστέρας Τρίπολης για να φτάσει σε ένα γκολ. Παρά τις προσπάθειες τους, με καλύτερη αυτή του Μανιά στο 72′, η μπάλα δεν πήγε στο.. πλεχτό και το 3-0 έμεινε μέχρι τέλους. 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε