Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδας, Ολυμπιακός – Άρης: Πρόκριση… στο ρελαντί!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ήταν καλύτερος! Πέρα από ελάχιστες στιγμές, ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε από τον Άρη, τον νίκησε με 2-0 μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης” και ΄μαζί με το 1-1 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση για τους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο. Πρώτο παιχνίδι στις 8 Φεβρουαρίου στο Φάληρο.

Με σκόρερ τον Σισικό στο 50′ και τον Νικολάου στο 86′, ένας άνευρος Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον μαχητικό Άρη στο γήπεδο Καραϊσκάκη και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο.

Οι “ερυθρόλευκοι” παρατάχθηκαν… αλλαγμένοι κόντρα στον Άρη, έχοντας στο βασικό τους σχήμα τις τρεις μεταγραφές του Ιανουαρίου (Ανσαριφάρντ, Παρέδες και Σισοκό). Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, αλλά άργησε να γίνει απειλητικός, με την κεφαλιά του Ελιουνούσι να περνά δίπλα από το δοκάρι του Αναγνωστίοπουλου (15′). Ο Άρης ήταν πολύ καλά στημένος στην άμυνα του και παράλληλα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς είχαν και αυτοί την καλή τους στιγμή στο 16′, με τον Ντούνη να μην μπορεί να πιάσει καλά το σουτ στην κίνηση.

Το παιχνίδι είχε μέτριο ρυθμό, με τους ¨ερυθρόλευκους” να έχουν συντριπτικά την κατοχή της μπάλας και να πιέζουν για το 1-0, χωρίς όμως να το πετυχαίνουν. Μεγαλύτερη τους στιγμή αυτή του 25′, όταν ο Αναγνωστόπουλος έδιωξε -με εξαιρετική επέμβαση- την κεφαλιά του Ανσαριφαρντ.

Η ομάδα του Μπέντο μπήκε στην επανάληψη με σκοπό να “καθαρίσει” την πρόκριση και στο 50′ έφτασε στο πολυπόθητο γκολ. Το σουτ του Ανσαριφάρντ κόντραρε σε αμυντικό του Άρη, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου εκεί ο αμαρκάριστος Σισοκό δεν έχει πρόβλημα να κάνει το 1-0 και να πετύχει το παρθενικό του τέρμα με τα ερυθρόλευκα.

Το τέρμα αυτό απλοποίησε αρκετά τα πράγματα για τους Πειραιώτες, που πήραν το ψυχολογικό πλεονέκτημα και είδαν τους Καρντόσο και Ανσαριφαρντ να συνεργάζονται αρκετά, με τον πρώτο να έχει και δοκάρι στο 65′. Μέσα σε ένα τρίλεπτο όμως οι Θεσσαλονικείς απείλησαν με την ισοφάριση που θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση, με μοιραίο τον Μπαργκάν. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έστειλε στο 79′ την μπάλα μόλις άουτ -με σουτ μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή, ενώ στο 82′ πήγε να “εκτελέσει” μέσα απ’ την μικρή περιοχή, αλλά τον πρόλαβε ο Ρομαό.

Τα τελευταία λεπτά πήγαν να αποκτήσουν ενδιαφέρον, αλλά ο Νικολάου -στην τρίτη του συμμετοχή με τον Ολυμπιακό- κατάφερε να κάνει το 2-0 με κεφαλιά στο 86′ και να δώσει έτσι οριστικά το “εισιτήριο” για τους “8” του Κυπέλλου στον Ολυμπιακό, εκεί όπου τον περιμένει ο Ατρόμητος. 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε