Παρασκευή, 19 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Κύπελλο Ελλάδος: Ματσάρα, παράταση, αποβολή και πρόκριση του Πλατανιά! Αποκλεισμός για ΠΑΣ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του ο Πλατανιάς προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας. Στη ρεβάνς της φάσης των «16» η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επιβλήθηκε με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στην παράταση, στους «Ζωσιμάδες».

Το πρώτο ματς είχε λήξει 1-0 υπέρ των Κρητικών στα Περιβόλια.

Οι γηπεδούχοι αν και με 10 παίκτες από το 65΄(αποβλήθηκε ο Μπέριος) έστειλαν το ματς στην παράταση με το γκολ του Ζάιρο στο 84΄. Εκεί με πέναλτι του Γιορέντε στο 114΄ έγινε το 1-1 και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 120΄ ο Μανούσος.

Ο Πλατανιάς από νωρίς βγήκε δυνατά στην επίθεση με στόχο το τέρμα που θα του έδινε προβάδισμα για την πρόκριση. Έτσι στο 1΄ και στο 4΄ ο Μανούσος έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ με σουτ και κεφαλιά αντίστοιχα.

Στο 11΄ σε κεφαλιά του Μαραγκού από κόρνερ του Γιορέντε, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ. Στο 23΄ ο Μανούσος μπήκε στην περιοχή και μόνος απέναντι στον Περιστερίδη δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και πίεσε τους φιλοξενούμενους. Στο 58΄ σε δυνατό σουτ του αμαρκάριστου Ζάιρο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κοκκαλάς. Στο 65΄ ο Μπέριος έδιωξε την μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή σε σουτ του Γιακουμάκη και είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μανούσος και έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Περιστερίδη. Στην επαναφορά το σουτ του Γιακουμάκη έστειλε την μπάλα άουτ..

Ο ΠΑΣ αν και με 10 παίκτες έφτασε στο γκολ στο 84΄ με τον Ζάιρο, ο οποίος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κοκκαλά από μεταβίβαση του Κόντε και με πλασέ έγραψε το 1-0.
Οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα στην παράταση. Από το δεύτερο πέναλτι που υπέδειξε ο Δελφάκης (διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι για την απόφαση του ρέφερι) υπέρ του Πλατανιά προέκυψε η ισοφάριση με γκολ του Γιορέντε στο 114΄. Ακριβώς στο 120΄ ο Μανούσος πήρε το αίμα του πίσω για το πέναλτι που έχασε στην κανονική διάρκεια του ματς και με δυνατό σουτ «έγραψε» το 2-1.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκη): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (27΄ Γιάκος), Νικολιάς (55΄ Κόντε), Ναδάλες (69΄ Σκόνδρας), Βιδάλ, Ζάιρο.
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Κάργας, Μπανανά, Πριντέντα (54΄ Στάθης), Βάντερσον, Μαραγκός, Μουνάφο, Γιορέντε, Αποστολόπουλος (64΄ Σίγκνεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης (79΄ Στανισάβλιεβιτς).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε