Κόσμος

Έτοιμη για ανταλλαγή κρατουμένων με απαχθέντες πολίτες η συριακή κυβέρνηση

Η συριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταλλάξει κρατούμενους στις φυλακές της με ανθρώπους «που απήχθησαν από τρομοκρατικές οργανώσεις», όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση σήμερα επικαλούμενη επίσημη πηγή.

Η κυβέρνηση «επιβεβαιώνει ότι είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή, και κυρίως στο πλαίσιο των προσπαθειών ενόψει των συνομιλιών στην Αστάνα, να ανταλλάξει κρατούμενους με άνδρες, γυναίκες και παιδιά που έχουν απαγάγει τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ένας αξιωματούχος, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό al Ikhbariya.

Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει αντίδραση για τις πληροφορίες αυτές από τις οργανώσεις των Σύρων ανταρτών, οι οποίες ζητούν εδώ και καιρό την απελευθέρωση κρατούμενων, ένα από τα ανθρωπιστικά μέτρα που τονίζουν ότι θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση προτού διεξαχθούν ειρηνευτικές συνομιλίες.

Νωρίτερα τον Φεβρουάριο, σε μια σπάνια κίνηση, η συριακή κυβέρνηση και οργανώσεις των ανταρτών αντάλλαξαν δεκάδες γυναίκες κρατούμενες και ομήρους, κάποιες από τις οποίες μαζί με τα παιδιά τους, στην επαρχία Χάμα στη βορειοδυτική Συρία.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η συριακή κυβέρνηση και αντιπροσωπείες των Σύρων ανταρτών έχουν προσκληθεί να συζητήσουν την κρίση στη χώρα στην Αστάνα στις 15 και 16 Φεβρουαρίου.

Εγγυήτριες δυνάμεις των συνομιλιών αυτών θα είναι η Ρωσία, η Τουρκία, το Ιράν και η Ιορδανία, ενώ οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν ως παρατηρητές, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

Εξάλλου ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ θα πραγματοποιηθούν στις 20 Φεβρουαρίου στη Γενεύη. Η βασική οργάνωση των Σύρων αντιπολιτευόμενων ενέκρινε χθες Κυριακή την αντιπροσωπεία της, η οποία θα συμμετάσχει στις συνομιλίες αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «bromance» Τραμπ – Μασκ περνάει κρίση: Από την κόντρα, στην αλληλοϋποστήριξη και από τον διορισμό στην παραίτηση
Πώς από πολιτικοί «αντίπαλοι» και επικριτές, Τραμπ και Μασκ ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μία πανίσχυρη κυβέρνηση στις ΗΠΑ, η οποία μέσα σε λίγους μήνες περνάει «κρίση»
Ο Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς