Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Μοσκοβισί: Η 20η Φεβρουαρίου μπορεί να γίνει καλή στιγμή για την Ελλάδα

Μοσκοβισί: Η 20η Φεβρουαρίου μπορεί να γίνει καλή στιγμή για την Ελλάδα

Για μια καλή και επικοδομητική όπως πάντα συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, μίλησε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομιας Πιέρ Μοσκοβισί ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα. Μισή ώρα κράτησε η συνάντηση Τσακαλώτου – Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί φτάνοντας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της αξιολόγησης λέγοντας ότι είμαστε σε μια φάση καλής προόδου και υπάρχουν παράμετροι στις οποίες γίνεται προσέγγιση. Πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντική η 20η Φεβρουαρίου για να γίνει μια καλή στιγμή για την Ελλάδα. Όπως τόνισε ο κ. Μοσκοβισί, υπάρχουν ορισμένα μικρά βήματα ακόμη που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση.

Βγαίνοντας από την συνάντηση ο Πιέρ Μοσκοβισί είπε «Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπο συμπληρώνοντας πως «όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και πιθανότητα για λύση». Είπε ακόμα ότι προετοιμάζονται με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ για να βρεθεί λύση. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντάισελμπλουμ για να μείνει ανοικτό το παράθυρο του Eurogroup. «Η αίσθησή μου», είπε «είναι ότι χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της ευρωζώνης. Θα βρεθεί η καλύτερη λύση για την Ελλάδα και τους εταίρους της».

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην συνέχεια ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μοσκοβισί θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα από Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε