Σάββατο, 20 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Τροπολογία Ιγγλέζη: Τι απαντά για τα αναδρομικά σε εκπαιδευτικούς αποσπασμένους σε γραφεία βουλευτών

Τροπολογία Ιγγλέζη: Τι απαντά για τα αναδρομικά σε εκπαιδευτικούς αποσπασμένους σε γραφεία βουλευτών

Η Κατερίνα Ιγγλέζη μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon, για την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή και “δίνει” αναδρομικά δύο ετών ακόμα και σε αποσπασμένους εκπαιδευτικούς σε βουλευτικά γραφεία.

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής, βουλευτική τροπολογία για την καταβολή των υπερωριών, εξόδων κίνησης και χιλιομετρικής αποζημίωσης σε εκπαιδευτικούς, αλλά και στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς σε βουλευτικά γραφεία.

Με την τροπολογία της ζητά “να πληρωθούν δαπάνες χιλιομετρικής αποζημίωσης, ημερήσιας κίνησης εκπαιδευτικών, μελών ΠΥΣΠΕ, Δ/ντή εκπαίδευσης, υπαλλήλων για την παροχή εκπαιδευτικού και διοικητικού έργου, υπερωριακής απασχόλησης εκπαιδευτικών δημοτικών σχολείων και αποσπασμένων σε βουλευτικά γραφεία, που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2014 καθώς και του 2015”.

Η τροπολογία για την καταβολή της υπερωριακής απασχόλησης στους εκπαιδευτικών για δύο έτη έχει προκαλέσει σχόλια, όχι για τα “δίκαια” των μαχόμενων εκπαιδευτικών, αλλά σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς που είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία. Καθώς όχι μόνο δείχνει ότι οι εξαγγελίες για επιστροφή των εκπαιδευτικών στις αίθουσες από πολιτικά γραφεία, που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον έχει μείνει στις διακηρύξεις, αλλά και ότι οι βουλευτές φροντίζουν… για τους συνεργάτες τους.

“Κάποιους μήνες του 2014 και δυο-τρεις μήνες στις αρχές του 2015 έγινε λάθος στην ανάρτηση των ενταλμάτων πληρωμής. Είναι δεδουλευμένα. Και τις μετακινήσεις τις έχουν κάνει και τις υπερωρίες. Και δεν αφορά μόνο αποσπασμένους στα βουλευτικά γραφεία. Αφορά έναν αριθμό εκπαιδευτικών…”, είπε, μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Ιγγλέζη.

Δείτε όσα είπε στο “Live News”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε