Πέμπτη, 29 Αυγ.
26oC Αθήνα

Μαυρωτάς για δάνεια κομμάτων: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στο ίδιο κόλπο με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Για το Ποτάμι που δεν έχει ούτε ευρώ δάνειο, η Εξεταστική Επιτροπή ήταν αρκετά διαφωτιστική για το πώς γίνονται τα πράγματα….» ανέφερε ο εισηγητής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, και σημείωσε ότι «όσο κι αν μερικοί προσπάθησαν να κάνουν σόου την επιτροπή, νομίζω ότι προέκυψαν τελικά κάποια σημαντικά συμπεράσματα…».

Ο κ. Γιώργος Μαρωτάς για τα δάνεια των κομμάτων είπε πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την εποχή του δικομματισμού και των παχιών αγελάδων έπαιρναν γενναία κρατική επιχορήγηση δεκάδων εκατομμυρίων, με εγγυήσεις τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις…», κάτι όμως που αργότερα έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ «μπαίνοντας και αυτός στο ίδιο κόλπο και πρακτικές…» Απλά σημείωσε «τον ΣΥΡΙΖΑ όμως τον πρόλαβε η κρίση και δεν εκτέθηκε το ίδιο με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ…» και σημείωσε «το μεγάλο ερώτημα που τίθεται για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι το πώς θα αποπληρώσουν τα δάνειά τους…».

Για τα δάνεια των ΜΜΕ είπε πως «δεν πρέπει να τα τσουβαλιάζουμε όλα. Υπήρχαν επιχειρηματίες που έβαλαν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να επιβιώσουν στην κρίση και υπήρχαν κι άλλοι που στηρίχτηκαν μόνο στα δανεικά με ευνοϊκούς όρους…».

Καταλόγισε πολιτικές επιλεξιμότητες που επικράτησαν μέσα στην Εξεταστική για ορισμένα ΜΜΕ λέγοντας πως «ανάλογα με την πολιτική οπτική του καθενός από τους εκπροσώπους των κομμάτων, εστίασε σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, φιλικά ή εχθρικά προσκείμενα. ΔΟΛ, Μέγκα, Πρώτο Θέμα, Κήρυκας Χανίων, Αυγή είχαν την τιμητική τους…».
Επισήμανε πως «για το τρίγωνο της διαπλοκής ακούσαμε αναφορές από τους μάρτυρες και υπήρξαν ενδείξεις όχι όμως αποδείξεις…. Ήταν κάτι σαν το Τρίγωνο των Βερμούδων. Μόνο που στο τρίγωνο της διαπλοκής δεν χάνονται αεροπλάνα, αλλά η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και της ενημέρωσης…».
Τόνισε πως έχει προκαλέσει αίσθηση η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να μην έρθει στην επιτροπή ο κ. Αρης Δαβαράκης για τις καταγγελίες του ότι χρηματοδιοτήθηκε από τον Νίκο Παππά, όπως ζήτησε το Ποτάμι και πρόσθεσε «γιατί αρνήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι φοβήθηκε;».
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε