Τοπικά Νέα

Αναβλήθηκε η δίκη των 12 φοιτητών του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης

Αναβλήθηκε για τις 19 Δεκεμβρίου 2017 η δίκη των 12 φοιτητών του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, που επρόκειτο να γίνει σήμερα, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Οι φοιτητές κατηγορούνται ότι, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του Συλλόγου τους το 2011, έκαναν κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων, ενάντια στον νόμο-πλαίσιο 4009/2011 για τα ΑΕΙ.

Επίσης, οι 12 κατηγορούμενοι φοιτητές στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους διεκδικούσαν να έχουν τη δυνατότητα να δώσουν τα μαθήματα της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου του 2011 που είχε χαθεί λόγω της κατάληψης ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου,

Στο μεταξύ, το πρωί, σε ένδειξη συμπαράστασης, φοιτητές και φορείς, που εξέφρασαν, για μια ακόμη φορά, την αντίθεσή τους στη δίωξη των 12 φοιτητών, ζητώντας την “αθώωση των 12 και καμιά ποινικοποίηση των αγώνων τους”.

Οι συμφοιτητές τους συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου και μπροστά από τα δικαστήρια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα