Κόσμος

Μυστική υπηρεσία “βλέπουν” οι Τούρκοι πίσω από την επίθεση στο Reina

Το χτύπημα την παραμονή της πρωτοχρονιάς ήταν καλά σχεδιασμένο και επαγγελματικό λένε τώρα οι Τούρκοι που “βλέπουν” εμπλοκή κάποιας μυστικής υπηρεσίας.

Οι υποψίες αυτές εκφράστηκαν από τα πιο επίσημα χείλη. Αυτά του αναπληρωτή πρωθυπουργού Νουμάν Κουρτουλμούς.
«Φαίνεται πως η επίθεση στο Reina δεν ήταν απλώς η ενέργεια μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά [σε αυτήν] είχε αναμιχθεί και μια υπηρεσία πληροφοριών. Ήταν εξαιρετικά προετοιμασμένη και οργανωμένη ενέργεια», δήλωσε η Κουρτουλμούς σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι, λέγοντας ότι πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για τη στρατιωτική ανάμιξη της Τουρκίας στη Συρία.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκεχειρία στα χαρτιά: Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβάσεις και το «όχι» του Πούτιν για παράταση
Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τις προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη, εκτός εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις προόδου σύντομα, δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1