Κόσμος

Συγκινήθηκε η Μισέλ Ομπάμα: Να είστε περήφανοι αν είστε μετανάστες [vid]

Συγκίνηση επικράτησε στην τελευταία ομιλία της Μισέλ Ομπάμα ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο. Η ίδια λύγισε πλέκοντας το εγκώμιο της «θαυμάσιας διαφορετικότητας» της Αμερικής, ενώ προέτρεψε τη νεολαία να μην φοβάται το μέλλον.

«Προς όλους τους νέους που ακούνε, να γνωρίζετε ότι αυτή η χώρα σας ανήκει, σε όλους εσάς, όποια κι αν είναι η καταγωγή της ή η διαδρομή σας» επισήμανε η σύζυγος του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Κι όλα αυτά ενώ απομένουν δύο εβδομάδες πριν από την επίσημη ανάληψη καθηκόντων από τον νικητή των αμερικανικών εκλογών, τον Ντόναλντ Τραμπ, στον οποίο άσκησε δριμεία κριτική κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας καταγγέλλοντας τις θέσεις και δηλώσεις του.

«Εάν εσείς ή οι γονείς σας είστε μετανάστες, να γνωρίζετε ότι είστε μέρος μιας παράδοσης για την οποία η Αμερική είναι υπερήφανη. Να γνωρίζετε επίσης ότι η θρησκευτική διαφορετικότητα αποτελεί επίσης μια μεγάλη αμερικανική παράδοση» συμπλήρωσε η Μισέλ Ομπάμα, χωρίς να αναφέρει ούτε μία φορά το όνομα του μεγιστάνα.

«Η θαυμάσια διαφορετικότητά μας, μας έκανε αυτό που είμαστε» τόνισε η ίδια με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή. «Με ακούτε; Μην φοβάστε, να είστε αποφασισμένοι, να δίνεστε ολοκληρωτικά» συνέχισε η Μισέλ Ομπάμα, απευθύνοντας έκκληση τίποτα να μην θεωρείται δεδομένο.«Πρέπει να παραμείνετε προσηλωμένοι στον ρόλο σας και να προστατεύετε αυτές τις ελευθερίες».

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «bromance» Τραμπ – Μασκ περνάει κρίση: Από την κόντρα, στην αλληλοϋποστήριξη και από τον διορισμό στην παραίτηση
Πώς από πολιτικοί «αντίπαλοι» και επικριτές, Τραμπ και Μασκ ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μία πανίσχυρη κυβέρνηση στις ΗΠΑ, η οποία μέσα σε λίγους μήνες περνάει «κρίση»
Ο Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς