Κόσμος

Η κόρη του Τραμπ μετακομίζει στην Ουάσιγκτον για… χάρη του

Και ενώ είναι θέμα ημερών ο Ντόναλντ Τραμπ να μετακομίσει στον Λευκό Οίκο... η κόρη και ο γαμπρός του βρήκαν ήδη σπίτι στην Ουάσιγκτον. Η Ιβάνκα Τραμπ και ο Τζάρεντ Κάσνερ είτε θα αναλάβουν να συμβουλεύουν τον εκλεγμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ, είτε θα πάρουν στα χέρια τους τις επιχειρήσεις του μεγιστάνα που θέλει να απεμπλακεί εντελώς από αυτά.

Το ζευγάρι έχει εξασφαλίσει κατοικία σε διάσημη γειτονιά της Ουάσιγκτον (tony Kalorama). Οι άνθρωποι του Τραμπ είναι πεπεισμένοι ότι ο Πλανητάρχης θα έχει τουλάχιστον τη βοήθεια της κόρης του και του γαμπρού του σε ρόλο ανεπίσημων συμβούλων μετά την εγκατάστασή του στο Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει προβληματισμό στους ειδικούς επί ζητημάτων ηθικής και δεοντολογίας, οι οποίοι με αρθρογραφία τους στη σελίδα γνώμης της εφημερίδας “The New York Times” παρότρυναν τον Τραμπ να ζητήσει την άδεια του Κογκρέσου έναντι της εφαρμοζόμενης νομοθεσίας, προκειμένου μέλη της οικογένειας του να έχουν περιορισμένους, αλλά επίσημους ρόλους στην κυβέρνησή του.

Η ομάδα Τραμπ σχετικά με τη μεταβίβαση της εξουσίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τόσο η Ιβάνκα Τραμπ, όσο κι ο Τζάρεντ Κάσνερ, να έχουν επίσημους ρόλους, ενώ διεξάγονται σχετικές συζητήσεις αναφορικά με τα νομικά περιθώρια που υπάρχουν, ώστε η λύση που θα επιλεγεί να είναι σύμφωνη με την αμερικανική νομοθεσία.

Η Ιβάνκα Τραμπ από την πλευρά της έχει ξεκαθαρίσει ότι στην περίπτωση που θα έχει ρόλο συμβούλου για τον πατέρα της, στην Ουάσιγκτον, τότε, θα παραιτηθεί από τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της. “Όπως έχει δηλώσει προηγούμενα η Ιβάνκα θα διαχωρίσει τον εαυτό της από τις επιχειρήσεις της, εάν της ζητηθεί να γίνει σύμβουλος του πατέρα της στην κυβέρνηση Τραμπ”, δήλωσε χαρακτηριστικά μία εκπρόσωπος Τύπου των επιχειρήσεων της Ιβάνκα Τραμπ.

Από την άλλη μεριά, δεν έχει ξεκαθαριστεί με ποιο τρόπο θα διαχειριστεί τις μεσιτικές επιχειρήσεις του ο Τζάρεντ Κάσνερ, ενώ η μεταβατική ομάδα του Τραμπ δεν έχει γνωστοποιήσει κάποιες λεπτομέρειες για το ζήτημα αυτό.

Ο Τραμπ αναμένεται ότι θα διαφωτίσει κάπως την κατάσταση γύρω από τη διαχείριση των περιουσιακών του στοιχείων, αλλά και τον ενδεχόμενο ρόλο των παιδιών του στη νέα αμερικανική κυβέρνηση κατά τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 11 Ιανουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες απειλές Τραμπ σε Χάρβαρντ: Θα χάσει τα φορολογικά πλεονεκτήματα αν συνεχίσει την πολιτική και ιδεολογική «τρέλα»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε και πάλι στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και το απείλησε πως θα του αφαιρέσει τα φορολογικά πλεονεκτήματα. «Ίσως...
Ο Ντόναλντ Τραμπ
Στις ρωσικές φυλακές 4 δημοσιογράφοι για συνεργασία με «εξτρεμιστική» οργάνωση του νεκρού ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι
Οι δημοσιογράφοι Αντονίνα Φαβόρσκαγια, Σεργκέι Καρέλιν, Κονσταντίν Γκάμποφ και Αρτιόμ Κρίγκερ καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πέντε ετών και έξι μηνών
Οι δημοσιογράφοι Sergei Karelin, Konstantin Gabov, Antonina Favorskaya και Artem Kriger