«Θα βγάλουμε μια φωτοτυπία της απόφασης και θα τους τη στείλουμε», απαντά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στα κόμματα της αντιπολίτευσης που «είχαν βάλει πλάτες για να υπάρχει ένα καθεστώς ασυδοσίας» και επιμένουν και μετά την απόφαση να μιλούν για ήττα της κυβέρνησης.
Έντονα επικριτικός για την απόφαση των καναλαρχών να αιτηθούν στο ΣτΕ εξαίρεση τους από την υποβολή δηλώσεων “πόθεν έσχες”, υπογραμμίζει ότι η επιλογή τους αυτή «είναι ντροπή και οφείλουν με όρους αυτοσεβασμού να την αποσύρουν». Σχολιάζει πως «είναι προφανές ότι κάτι θέλουν να κρύψουν» και στέλνει το μήνυμα ότι «ο καιρός όπου η Πολιτεία αντί να βάζει κανόνες, έκανε αβάντες για να μπορούν να κρύβονται όσα θέλουν ορισμένοι να κρύψουν, έχει τελειώσει». Δηλώνει ότι στον διάλογο με το ΕΣΡ για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών προσέρχεται «με καθαρή θέση και με απόλυτη διάθεση για συναίνεση».
Ο Νίκος Παππάς μιλά αναλυτικά και για τα πολιτικά ζητήματα γύρω από τη β’ αξιολόγηση. Κλείνοντας τα όποια σενάρια, όπως μεταξύ άλλων και αυτό των εκλογών, που “βλέπει” η αντιπολίτευση, ο κ. Παππάς διατυπώνει το κεντρικό μήνυμα: Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν αλλάζει. «Θα εντείνουμε τις πολιτικές και διπλωματικές μας προσπάθειες, θα ανοίξουμε τον πολιτικό διάλογο, θα επιβάλουμε την ειλικρίνεια, γιατί δεν μπορεί πολιτικές απόψεις και σκοπιμότητες να ενδύονται τον μανδύα της εφαρμογής αλάνθαστων οικονομικών πολιτικών», προαναγγέλλει.
Ερωτηθείς με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Β. Σόιμπλε, ο κ. Παππάς επισημαίνει ως βασικό κίνδυνο το να υπερισχύσουν οι απόψεις που επιθυμούν αυτή τη στιγμή να υπάρχουν νέες κωλυσιεργίες. Σημειώνει ότι μέχρι στιγμής η παρουσία του ΔΝΤ έχει συμβάλει τα μέγιστα στο να υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις και πως τα επιχειρήματα που κόμιζαν οι υποστηρικτές της άποψης ότι το ΔΝΤ είναι απαραίτητο για το ελληνικό πρόγραμμα, έχουν υποστεί πλήγμα από την ίδια την πραγματικότητα. Η Ελλάδα εφαρμόζει τη συμφωνία, σημειώνει, για να τονίσει πως το ΔΝΤ, που φαίνεται να έχει αντιρρήσεις για την πορεία του προγράμματος, «πρέπει να αποφασίσει γρήγορα τι θέλει να κάνει».
Περιγράφει αδιέξοδο της ΝΔ, σημειώνοντας πως «η καταστροφή για την οποία προσεύχεται» δεν έρχεται και έτσι το αφήγημα της υπονομεύεται θεμελιωδώς. «Τι θα κομίσει ως επιχείρημα στον πολιτικό διάλογο; Τη νοσταλγία της για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πτυχές του προγράμματος τις οποίες εμείς καταφέραμε και ακυρώσαμε;», διερωτάται.
Σχολιάζοντας, τέλος, τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αναφέρει πως το ζήτημα είναι ποιος είναι ο κεντρικός προσανατολισμός και αν έχουν βγάλει συμπεράσματα από την ιστορική πια πορεία τους και τα αποτελέσματα που επέφερε η διαρκής ταύτιση με τη Δεξιά.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ