Πέμπτη, 1 Αυγ.
27oC Αθήνα

Καιρός Θεσσαλονίκη: Οι νέες εικόνες του χιονιά – Εξηγήσεις Μπουτάρη για τα προβλήματα [vids]

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πυκνό χιόνι πέφτει από τις 11.00 στη Θεσσαλονίκη, ακόμη και στο κέντρο της πόλης, με την κίνηση των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους να διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες…

αν και η κυκλοφορία στο πολεοδομικό συγκρότημα είναι αισθητά περιορισμένη σχέση με το προηγούμενο 24ωρο. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι στους -4 βαθμούς Κελσίου. Κανονικά λειτουργεί μέχρι αυτή την ώρα το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

 

Για τα χθεσινά μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη χιονόπτωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου η ταλαιπωρία των οδηγών δεν είχε προηγούμενο, μίλησε ο Γιάννης Μπουτάρης. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, δήλωσε πως οι αλατιέρες είχαν προετοιμαστεί, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βγουν στους δρόμους, αφού το αλάτι πέτρωσε -κάτι το οποίο δεν είχαν προβλέψει, όπως είπε – επισημαίνοντας πως τέτοιες θερμοκρασίες δεν είναι συχνό φαινόμενο για την πόλη. Μάλιστα, δήλωσε ότι οι παγωμένες αλατιέρες θα γίνουν το…ανέκδοτο της χρονιάς.

Εργαζόμενοι και συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν χθες το βράδυ να ρίχνουν αλάτι στους δρόμους και να σπάνε τον πάγο, ενώ σήμερα φορτώθηκε αλάτι και σε επιπλέον φορτηγά. Τέλος, αναφέρθηκε στην πρότασή του να μείνουν κλειστά σήμερα τα καταστήματα, ενώ ανέφερε ότι η ευθύνη για τη χθεσινή εικόνα της πόλης είναι όλη δική του.

Εγκλωβισμένοι κτηνοτρόφοι στο όρος Δραγουντέλι

Χιονοπτώσεις -κατά τόπους και κατά διαστήματα- πυκνές σημειώνονται σ’ όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Στη Χαλκιδική, είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφων στο όρος Δραγουντέλι του Νέου Μαρμαρά. Οι κτηνοτρόφοι ανέβηκαν στα ποιμνιοστάσιά τους προκειμένου να φροντίσουν τα ζωντανά τους και εγκλωβίστηκαν λόγω της χιονόπτωσης. Στην περιοχή σπεύδει επικαθήμενο όχημα της Πυροσβεστικής με ερπυστριοφόρα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε