Παρασκευή, 26 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Μπεργκ και Βιγιαφάνιες “σήκωσαν” τον Παναθηναϊκό! Ο ΠΑΣ… κατέρρευσε με 10

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο ΠΑΣ στεκόταν καλά μέχρι να μείνει με δέκα παίκτες στο 21′! Η είσοδος του Βιγιαφάνιες και η… κλάση του Μπεργκ (2 γκολ και ασίστ) “μεταμόρφωσαν “τον Παναθηναϊκό, που νίκησε με 4-0 μέσα στη Λεωφόρο. Πολύ καλή η πρώτη εμφάνιση του Κουλιμπαλί – Με 9 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι, αφού δεν είχαν άλλη αλλαγή μετά τον τραυματισμό του Ακόστα.

 Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός “ζευγάρωσε” τις νίκες του στη Super League, καθώς συνέτριψε 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, στο πρώτο σημερινό παιχνίδι για την 4η αγωνιστική. Μεγάλος πρωταγωνιστής του «τριφυλλιού» ήταν ο Μπεργκ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (38΄, 76΄), ενώ τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν ακόμη οι Λουντ (54΄) και Λέτο (88΄).

Η υπεροχή του “τριφυλλιού’ ήταν εμφανέστατη από τα πρώτα λεπτά. Ο Σάμπα έδινε… σιγουριά στην άμυνα και η ομάδα του Στραματσόνι προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να κρατήσει το παιχνίδι της… ψηλά. Ο Παναθηναϊκός όμως ήταν προβλέψιμος στην ανάπτυξη του, πέρα από κάποιες προσπάθειες του Κουλιμπαλί από δεξιά, ενώ και η τακτική του ΠΑΣ του έκανε τη ζωή δύσκολη (δεν πέρασαν οι κάθετες πάσες από Λεντέσμα και Λουντ).

Οι φιλοξενούμενοι δεν πολιορκήθηκαν από έναν υποτονικό αντίπαλο, που στήθηκε αρκετά αμυντικά (με τρία σέντερ μπακ), αλλά στο 21′ όλα άλλαξαν. Ο τερματοφύλακας Πασχαλάκης έκανε τραγικό λάθος, αφού έπιασε την μπάλα με τα χέρια, αρκετά έξω από την περιοχή του, προκειμένου να μην επιτρέψει στον Μπεργκ να γίνει κάτοχός της. Έτσι είδε την κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες,

Ο Στραματσόνι έκανε… αναμενόμενη κίνηση στη συνέχεια, βάζοντας στο παιχνίδι τον Βιγιαφάνιες στη θέση του Ιβανόφ (σύστημα ρόμβου με έναν παραπάνω παίκτη στα χαφ), ο οποίος “μεταμόρφωσε” την ομάδα του. Το “τριφύλλι” έδειξε πιο κινητικό, ο ΠΑΣ κλείστηκε στην άμυνα του και ο Μπεργκ (μετά από σέντρα του Κουλιμπαλί) κατάφερε να κάνει το 1-0, με υπέροχη και δύσκολη κεφαλιά-ψαράκι στο 38′. Στο 42′ οι γηπεδούχοι “άγγιξαν” το 2-0 -το σουτ του Μπεργκ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Περιστερίδη- ενώ στις καθυστερήσεις χάθηκαν απανωτές μεγάλες ευκαιρίες, με καλύτερη αυτή του 45+4, όπου ο Μπέριος έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Μπεργκ.

Το “τριφύλλι” κατάφερε να.. καθαρίσει το παιχνίδι σχεδόν με την έναρξη της επανάληψης. Στο 54′ ο Μπεργκ έδειξε πως μπορεί να δημιουργεί, έβγαλε όμορφη μπαλιά στον Λουντ, που με μονοκόμματο πλασέ έκανε το 2-0. Παρά την υπεροχή των “πρασίνων”, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε στη συνέχεια, ενώ τα πάντα κρίθηκαν όταν ο ΠΑΣ έμεινε με 9 παίκτες (ο Ακόστα δεν μπόρεσε να συνεχίσει και οι Γιαννιώτες είχαν κάνει και τις 3 αλλαγές).

Στο 84′ πάντως ο Στιλ απέκρουσε εντυπωσιακά τη λανθασμένη κεφαλιά του Μολέδο! Το επιθετικό κρεσέντο του “τριφυλλιού” ολοκληρώθηκε στο 88′. Ο Λέτο κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή από εκτέλεση φάουλ του Λεντέσμα, έπιασε σουτ στη γωνία της εστίας του ΠΑΣ και διαμόρφωσε το τελικό 4-0, που θα βοηθήσει… ψυχολογικά την ομάδα του Στραματσόνι να συνέλθει μετά την ήττα από τον Άγιαξ.

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Μπεργκ (78΄ Ρινάλντι), Ζέκα, Λουντ (57΄ Εμποκού), Σάμπα, Χουλτ, Λεντέσμα, Λέτο, Μολέδο, Ιβανόφ (34΄ Βιγιαφάνες), Κουλιμπαλί

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ.Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Γιάκος (46΄ Γαρουφαλιάς), Κούτρης (62΄ Ζάιρο), Κόντε, Ακόστα, Ναδάλ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε