Τρίτη, 30 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Europa League: Επαγγελματική… πρεμιέρα για Ολυμπιακό με Καμπιάσο!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τι κι αν αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό ματς χωρίς Έλληνα παίκτη και δεν εντυπωσίασε με την παρουσία του στην Βέρνη. Ο Ολυμπιακός μπήκε με το… δεξί στους ομίλους του Europa League, επικρατώντας 1-0 της Γιουνγκ Μπόις, χάρις το γκολ του Εστεμπάν Καμπιάσο. Πολύ καλή εμφάνιση του Λεάλι στο επίσημο ντεμπούτο του με την “ερυθρόλευκη” φανέλα.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Με γκολ του πολύπειρου Εστέμπαν Καμπιάσο στο 42ο λεπτό ο Ολυμπιακός έκανε ιδανικό ξεκίνημα στους ομίλους του Europa League, επικρατώντας στη Βέρνη της Γιουνγκ Μπόις 1-0, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου και πήρε με το «καλημέρα» προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι…. νέοι Πειραιώτες του Πάουλο Μπέντο παρουσίασαν προβλήματα στην ανάπτυξη τους, δεν είχαν την καλύτερη λειτουργία στην άμυνα τους, αλλά κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από την Ελβετία με το γκολ του Αργεντινού μέσου.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στα πρώτα του λεπτά, με τις δυο ομάδες να χάνουν με το… καλημέρα σημαντικές ευκαιρίες. Στο 2′ η γρήγορη ερυθρόλευκη αντεπίθεση είχε τελικό αποδέκτη τον Μάριν, αλλά το σουτ του μέσα απ’ την περιοχή βρήκε σε σώμα αμυνόμενου. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο πρωτοεμφανιζόμενος Λεάλι έδιωξε εντυπωσιακά το κοντινό σουτ του Κούμπο.

Οι Ελβετοί προσπάθησαν να κρατήσουν στην κατοχή τους την μπάλα και να ανοίξουν την άμυνα του… ασταθή -στα μετόπισθεν- Ολυμπιακού, με την ταχύτητα, τις σέντρες και τις πλαγιοκοπήσεις τους. Παρά την μέτρια αμυντική τους εικόνα, οι Πειραιώτες δεν είδαν κάποια άλλη σημαντική φάση στα καρέ τους (κρίσιμη κάποιες επεμβάσεις από Καμπιάσο και Μποτία).

Μεσοεπιθετικά, οι παίκτες του Μπέντο δυσκολεύτηκαν πολύ να βρουν ρυθμό, αλλά κατάφεραν να… χτυπήσουν στο τέλος του ημιχρόνου. Στο 42′ ο Ιντέγε δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση έκανε το γύρισμα στον Καμπιάσο, που αυτός μπόρεσε από κοντά να κάνει το 0-1.

Ο Ολυμπιακός παραλίγο να πάρει ισχυρό προβάδισμα για το “τρίποντο” με την έναρξη της επανάληψης. Στο 47′ ο Ελιουνούσι γύρισε από δεξιά την μπάλα στη μικρή περιοχή, όπου ο Σεμπά τη διεκδίκησε, αλλά αυτή κόντραρε και ο Εμβογκό την μπλόκαρε πάνω στη γραμμή. Η Γιούνγκ Μπόις πιέσει και στο 61′ είδε τον Λεάλι να… κατεβάζει ρολά, σε διπλή ευκαιρία. Ο Ιταλός πορτιέρε είπε “όχι” στα διαδοχικά κοντινά σουτ των Φράι, Κούμπο. 

Οι Ελβετοί συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να το καταφέρουν. Οι Πειραιώτες δεν έχασαν τη συγκέντρωση τους, αμύνθηκαν σωστά και έφυγαν με το “τρίποντο’ από την Ελβετία. Έτσι, ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του ομίλου με τον ΑΠΟΕΛ, που νίκησε με ανατροπή εντός έδρας την Αστάνα με 2-1.

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ (Άντι Χάτερ): Εμποκό, Σούτερ, Ροσέ, Φον Μπέργκερ, Λέσιακς, Μπερτόνε, Ζακάρια, Ραβέ (86΄ Ντουά), Σουλεϊμάνι, Φρέι (78΄ Σικ), Κούμπο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Ελιουνούσι (90΄+3 Ρομαό), Μάριν (63΄ Αντρέ Μάρτινς), Σεμπά, Ιντέγε (82΄ Καρντόσο).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε