Σάββατο, 20 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Κοντονής: “Το καθεστώς διαφθοράς έχει λάβει τέλος”

ΦΩΤΟ Newsports
ΦΩΤΟ Newsports

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής μίλησε στην ΕΡΤ 3 και αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ΕΠΟ και όχι μόνο. Υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να πάψει η βία στα γήπεδα!

Ο κ. Κοντονής τόνισε ότι για να υπάρξει διαφθορά χρειάζονται δύο…

 

Δείτε τι είπε ο υφυπουργός

Για τις εξελίξεις στην ΕΠΟ και την παραίτηση Γκιρτζίκη είπε μεταξύ άλλων ότι: «Ένα καθεστώς διαφθοράς, διαπλοκής και ασυδοσίας στην Ελλάδα έχει λάβει τέλος. Με νομοθετική πρωτοβουλία επιβάλαμε τους τακτικούς δικαστές στην αθλητική δικαιοσύνη και η ΕΠΟ επανήλθε σε καθεστώς αυτοδιοίκητου. Η διαφθορά και η διαπλοκή θέλουν δύο. Ο αγώνας είναι διαρκής, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί. Το καθεστώς ανομίας θα λάβει τέλος σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής».

 

Μίλησε επίσης για τις προσπάθειες του υπουργείου να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά και να μπει μια τάξη στα οικονομικά των ομοσπονδιών εν μέσω δύσκολων καταστάσεων: «Όταν έχεις μπροστά σου αυτό το αίσχος με το ποδόσφαιρο και έπρεπε να φροντίζεις και για την προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έπρεπε να κάνουμε πολλά πράγματα. Εξοικονομήσαμε και το τελευταίο ευρώ από τον περιορισμό της σπατάλης και το νοικοκύρεμα. Σε αυτό τον ενάμισι χρόνο έγιναν πολλά, αλλά σίγουρα πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα».

 

Τόνισε ότι αυξήθηκε η χρηματοδότηση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, προκειμένου να ανταπεξέλθει η ομοσπονδία στις αυξημένες ανάγκες της προετοιμασίας για το Ρίο: «Οι διακρίσεις που φέρνουν οι Έλληνες αθλητές από τις μεγάλες διοργανώσεις είναι κίνητρο για τους νεότερους, όπως έγινε με την Εθνική μπάσκετ που κατέκτησε το ευρωπαϊκό το 1987. Το μπάσκετ έχει αποκτήσει ένα ιδιαίτερο κοινό, δεν είναι τυχαίο πως δεν έχουμε τόσα πολλά επεισόδια στους αγώνες, αφού κατάλαβαν και οι παράγοντες ότι το πολεμικό κλίμα μεταξύ τους δεν βοηθάει».

 

Για την ασφάλεια στα γήπεδα είπε: «Οι φίλαθλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα εφαρμοστεί για τους αγώνες η κάρτα φιλάθλου και κανένας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Εμείς θέλουμε τα γήπεδα να έχουν κόσμο, να πηγαίνουν με ασφάλεια οι οικογένειες στα στάδια και να μην ακούν συνθήματα χυδαία. Είναι δημόσιοι χώροι που θα τηρείται ο νόμος».

 

Τόνισε επίσης ότι θα κλείσουν θύρες, όπως έγινε με τις θύρες 4 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και την 13 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, στην περίπτωση επεισοδίων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε