Σάββατο, 23 Νοε.
20oC Αθήνα

Κορακάκη: Πιο δύσκολο το Παγκόσμιο Κύπελλο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

ΦΩΤΟ Newsports
ΦΩΤΟ Newsports

Η Αννα Κορακάκη συνεχίζει να κάνει τη σκοποβολή γνωστή αναδεικνύοντας μυστικά του αθλήματος. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο μίλησε για το άθλημα και τις στιγμές της στο Ρίο.

Σήμερα θα τη δει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής και το απόγευμα θα πάει με την υπόλοιπη Ολυμπιακή ομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αύριο, μαζί με άλλους αθλητές θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, καλεσμένη του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου.

Διαβάστε τι είπε σε συνέντευξή της στο Sport24 Radio

Αναφερόμενη στο φιλικό ανάμεσα στη Δόξα Δράμας και τον ΠΑΟΚ όπου και τιμήθηκε είπε: “Γενικότερα δεν έχω το χρόνο να δω τα δρώμενα στο ποδόσφαιρο ωστόσο στο συγκεκριμένο παιχνίδι επιβαλλόταν η παρουσία μου. Μας τίμησαν και οι δύο ομάδες. Είναι οι δύο αγαπημένες μου ομάδες. Η Δόξα Δράμας είναι η ομάδα της πόλης όπου γεννήθηκε ο πατέρας μου και εγώ γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη”.
Για το εάν έχει πιάσει τον εαυτό της να δίνει τις ίδιες απαντήσεις: “Το κατανοώ. Ορισμένες ερωτήσεις είναι απόλυτα λογικό να γίνονται από τον κόσμο και τους δημοσιογράφους”.
Για το πώς ξεκίνησε: “Όταν πήγα πρώτη φορά στο σκοπευτήριο ήμουν μικρή. Πήγαινα για να βλέπω τον πατέρα μου ο οποίος αγωνιζόταν. Εγώ είχα ξεκινήσει τον στίβο, αλλά τον σταμάτησα λόγω κάποιων προβλημάτων τραυματισμού. Τότε ήμουν στην καλύτερη ηλικία για να ξεκινήσω την σκοποβολή και το εκμεταλλεύτηκε ο πατέρας μου. Εμένα δεν μου άρεσε στην αρχή γιατί ήταν ένα στατικό άθλημα και δεν είναι τόσο εντυπωσιακό όταν το παρακολουθείς. Με κέρδισε όμως από τις πρώτες βολές. Ο πατέρας μου με ενθάρρυνε βλέποντας τα αποτελέσματα που είχα στις πρώτες μου βολές και κάπως έτσι ξεκίνησα στα 12”.
Για το τι χρειάζεται κάποιος για να κάνει σκοποβολή: “Δεν χρειάζεται μόνο πνευματική διαύγεια ή μόνο φυσική κατάσταση. Είναι ένα άθλημα το οποίο χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση και η φυσική κατάσταση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ειδικά σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Όχι μόνο στο πάνω μέρος που χρησιμοποιούμε για το όπλο μας. Θέλει απίστευτη ισορροπία και καθόλου κίνηση. Εκτός σκοπευτηρίου κάνω αρκετή αερόβια γυμναστική και βάρη. Χρειαζόμαστε λίγους καρδιακούς παλμούς την ώρα της βολής”.


Για το εάν πρέπει να υπάρχει απόλυτη ησυχία: “Πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ήταν ιδιαίτερα αυστηροί οι κανονισμοί. Από τότε έχουν γίνει τα πράγματα πιο χαλαρά, έχουμε ορισμένες φορές και ποδοσφαιρική κερκίδα. Αρκετοί αθλητές στην προπόνηση τους βάζουν μουσική για να προετοιμαστούν καλύτερα”.
Για το εάν πίστευε ότι θα πάει για ένα μετάλλιο: “Είχαμε στην άκρη του μυαλού μας να πάμε καλά σε ένα από τα δύο αγωνίσματα. Σε αυτό το επίπεδο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα πάρεις ένα μετάλλιο”.
Για το ενδεχόμενο να την επηρεάσει και να της προσθέσει άγχος η επιτυχία της: “Σε τέτοιο επίπεδο δεν μπορείς να ξέρεις. Συγκεκριμένα στην σκοποβολή δεν υπάρχουν 2-3 καλοί αθλητές. Είμαστε 20-25 αθλήτριες στο ίδιο επίπεδο. Σε κάθε αγώνα οι θέσεις παίζονται στον πόντο.
Οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν μπορείς να πεις ότι θα πάω να πάρω το μετάλλιο όταν η διαφορά ανάμεσα μας είναι 1-2 πόντοι. Θεωρώ ότι εάν αφήσω αυτό να με επηρεάσει δεν θα τα καταφέρω. Η σκοποβολή είναι ένα άθλημα κυρίως πνευματικό”.
Για το θέμα των εγκαταστάσεων: “Με αφορμή την προβολή που έχει πάρει η σκοποβολή το θέμα είναι να φέρουμε νέα παιδιά στο σκοπευτήριο. Για αυτό ανέδειξα το θέμα του σκοπευτηρίου που έκανα προπονήσεις.
Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τρομερά δύσκολη οπότε είναι και δύσκολο να υπάρξει ανάπτυξη στον αθλητισμό. Τα θέματα και οι ανάγκες είναι πολλά. Πιστεύω όμως και ελπίζω να γίνουν κάποιες εγκαταστάσεις ώστε να έρθουν νέα και μικρά παιδιά στην σκοποβολή. Μπορώ να σας πω ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Οι εγκαταστάσεις ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας”.
Για το πότε θα πάει στο Προεδρικό Μέγαρο: “Αύριο θα πάω στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με άλλους αθλητές που δεν ήταν στην πρώτη συνάντηση. Ότι ήταν να γίνει γνωστό έχει ήδη γίνει”.
Για τη συνεργασία με τη Stoiximan: “Η αλήθεια είναι ότι η Stoiximan έχει αναλάβει πολλούς αθλητές ενόψει της προετοιμασίας μας για το Ρίο. Αυτή η συνεργασία ήταν σωτήρια για εμένα.
Σε αυτό το επίπεδο είναι πολλές οι ανάγκες. Όχι μόνο για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο, αλλά και να παραμείνεις σε αυτό”.
Για το πως θα περιέγραφε τον εαυτό της:
“Αυτό μπορούν να σας το πουν καλύτερα οι φίλοι μου. Είμαι γενικότερα πεισματάρα και αρκετά δυναμική. Πολλές φορές ξεφεύγει αυτός ο δυναμισμός από τα όρια. Ταυτόχρονα είμαι και ευαίσθητη. Ειδικά με κοινωνικά θέματα.
Μου αρέσει να βγαίνω όταν έχω το χρόνο, όταν έχω τη διάθεση και είμαι ξεκούραστη. Καταλαβαίνετε ότι λόγο των προπονήσεων αυτό ήταν δύσκολο οπότε βγήκα ελάχιστα”.


Για το τι την χαλαρώνει: “Να ακούω μουσική. Pop, hip-hop και r’n’b. Σπάνια ακούω κατά τη διάρκεια της προπόνησης”
Για τις οδηγίες που μπορεί να πάρει: “Πολλές φορές κολλάει το μυαλό την ώρα του αγώνα. Σε αυτό με έχει βοηθήσει πολλές φορές ο πατέρας μου. Δεν έρχεται σε κάθε αγώνα μου γιατί δεν γίνεται να έρχεται ο προπονητής του κάθε αθλητή”.
Για το ποιες χώρες έχουν μεγαλύτερη παράδοση: “Οι χώρες που έχουν παράδοση στην σκοποβολή είναι η Ρωσία, η Κίνα, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία. Περισσότερο οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν μεγαλύτερη παράδοση”.
Για το ποια ήταν η κοπέλα που πανηγύρισε δίπλα στον πατέρα της που πανηγύριζε για το μετάλλιο: “Από την μία μεριά ήταν ο Γερμανός προπονητής και από την άλλη ήταν η κοπέλα που βγήκε όγδοη, η Αντονέτα Μπόνεβα. Είμαστε μαζί πολλές φορές σε αγώνες. Χάρηκε με την νίκη μου”.
Για το πώς έχει αλλάξει η ζωή της: “Σίγουρα με αναγνωρίζουν περισσότερο στο δρόμο. Χαίρομαι όμως ιδιαίτερα όταν έρχονται παιδιά και προσπαθώ να τους πω να ασχοληθούν με την σκοποβολή. Το ίδιο κάνω και με αυτά που ασχολούνται ήδη”.
Για το εάν είναι αναγκαίες οι διακοπές: “Είναι αναγκαίες οι διακοπές ειδικά μετά από μεγάλες διοργανώσεις”
Για το τι έκανε λάθος στον τελικό του αεροβόλου: “Στη μέση του τελικού για έξι βολές δεν έριξα τόσο καλά. Κινδύνεψα να μείνω εκτός μεταλλίων. Από πρώτη μπορείς να βγεις όγδοη σε μία βολή”
Για τη σταθερότητα και το ρόλο που παίζει: “Η καρδιά δεν πρέπει να χτυπάει γιατί δεν βοηθάει, αλλά πρέπει να μάθεις να ρίξεις με αυτό. Εμείς θέλουμε την απόλυτη σταθερότητα σε όλο το σώμα”.
Για το εάν περίμενε να πάρουμε τα μετάλλια και εάν έπεσε μέσα στις προβλέψεις της: “Περίμενα όλα τα μετάλλια που πήραμε. Το μόνο που δεν ήξερα ήταν η κατάσταση, στην οποία βρίσκονταν ο Μάντης και ο Καγιαλής. Περίμενα και κάποια άλλα μετάλλια για παράδειγμα της Νικολαΐδου με την Ασουμανάκη”.
Για το εάν θα αλλάξει από εδώ και πέρα: “Δεν θα αλλάξω κάτι στην προετοιμασία μου. Υπάρχουν πολλοί και σημαντικοί αγώνες. Θεωρώ ότι ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα ή ένα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πιο δύσκολο να πάρεις ένα μετάλλιο ή να διακριθείς από ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες”.
Για το εάν υπάρχει μέλλον στην ελληνική σκοποβολή: “Υπάρχουν παιδιά με εξαιρετικό ταλέντο απλά χρειάζεται να πάνε σε καποια μίτινγκ στο εξωτερικό. Το ταλέντο τους έχει αναγνωριστεί από όλους απλά πρέπει να πάνε αποκτήσουν εμπειρία”.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε