Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Αρχίζει η ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στη Ν. Φιλαδέλφεια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δρομολογήθηκε η κατασκευή σχολικού συγκροτήματος για το 3o Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, μετά την απόφαση της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, να εγκρίνει την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», προϋπολογισμού 11.415.000 ευρώ.

Το σχολικό συγκρότημα θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 12.186,15 τμ και προβλέπεται η δημιουργία δύο κτιρίων, συνολικού εμβαδού δόμησης 6.591,24 τ.μ. Επίσης, προβλέπονται 27 αίθουσες διδασκαλίας, 2 αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, 2 αίθουσες βιβλιοθήκης, 2 εργαστήρια φυσικοχημείας, 4 εργαστήρια πληροφορικής, 2 αίθουσες αισθητικής αγωγής, 4 εργαστήρια ξένων γλωσσών και 1 εργαστήριο τεχνολογίας σχεδίου.
Για την παραπάνω εξέλιξη, η αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, σημείωσε: «Προχωράμε στην υλοποίηση μιας δέσμευσης που προεκλογικά είχαμε αναλάβει, κατανοώντας την ανάγκη για την λειτουργία των σχολείων σε σύγχρονα και σωστά εξοπλισμένα σχολικά κτίρια. Λάβαμε από την αρχή της θητείας μας όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση 11.415.000 ευρώ, του έργου της ανέγερσης του νέου σχολικού συγκροτήματος του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και να γίνει πραγματικότητα ένα μακρόχρονο και δίκαιο αίτημα της σχολικής κοινότητας της περιοχής».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε