Κυριακή, 28 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Τα 150 πιο επικίνδυνα χιλιόμετρα στη Γη!

Τα 150 πιο επικίνδυνα χιλιόμετρα στη Γη!

Δεν μιλάμε για μια συνηθισμένη ζούγκλα. Τα πάντα εδώ συνωμοτούν εναντίον σου. Το κλίμα είναι ζεστό και ο αέρας παχύς, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει την αναπνοή. Τα δορυφορικά τηλέφωνα και τα GPS δεν λειτουργούν. Είναι ένα από τα τελευταία μαύρα σημεία στον πλανήτη.

Αν δεν πέσεις θύμα ανταρτών, εμπόρων ναρκωτικών ή κοινών εγκληματιών, μια σειρά από θανατηφόρα φίδια ή αράχνες μπορούν να τελειώσουν τη ζωή σου πριν φτάσει κάποιος να σε βοηθήσει. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η λωρίδα 150 χιλιομέτρων γης μεταξύ Κολομβίας και Παναμά είναι γνωστή ως το πιο επικίνδυνο μέρος να ταξιδέψεις στον κόσμο.

“Οι απειλές είναι πολλές. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορείς να καλέσεις για βοήθεια”, εξηγεί ο δημοσιογράφος Jason Motlagh. Ο Αμερικανός ξέρει από πρώτο χέρι πόσο επικίνδυνο είναι το Darien Gap. Τον Μάιο ταξίδεψε κατά μήκος της ζούγκλας με 20 μετανάστες που αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η ιστορία τους, όπως δήλωσε στο SBS Dateline, δεν τελειώνει καλά. Κανένας δεν καταφέρνει να περάσει στην άλλη πλευρά.

Ενώ το ταξίδι δεν έχει τεκμηριωθεί λεπτομερώς, δεν σημαίνει ότι πρόκειται για κάτι καινούριο. Στην πραγματικότητα η κίνηση στην περιοχή έχει αυξηθεί. Πιστεύεται ότι πάνω από 25.000 μετανάστες πέρασαν παράνομα πέρυσι στον Παναμά, αλλά πολλοί δεν είχαν ιδέα για το τι θα αντιμετώπιζαν.

Οι 20 μετανάστες που ταξίδεψαν με τον Moltagh άφηναν πίσω τους δύσκολες συνθήκες στη νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική. Δεν ήταν όμως προετοιμασμένοι για αυτά που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. “Η ομάδα μου πέρασε 9 μήνες για να το σχεδιάσει και οι μετανάστες απλά εμφανίστηκαν. Κατά κάποιο τρόπο η άγνοια τους βοήθησε”, σημείωσε ο Jason Moltagh.

Πολλοί από όσους πραγματοποίησαν το ταξίδι δεν είχαν φάει ούτε είχαν κοιμηθεί για μέρες. Άλλοι πάλι έπιναν βρώμικο νερό από το ποτάμι με αποτέλεσμα να αρρωστήσουν. Πάλεψαν με τον σωματικό πόνο για να φτάσουν στα σύνορα με τον Παναμά και να σταλούν σε αντίθετη κατεύθυνση. Ο Motlagh και το πλήρωμά του είχε οργανώσει το ταξίδι σε συνεργασία με τις αρχές που τους περίμεναν στην πλευρά του Παναμά.

Πηγή: News.com.au

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε