Κόσμος

Συρία: Τουλάχιστον 100.000 οι εκτοπισμένοι από τις μάχες μεταξύ ανταρτών και καθεστώτος στη Χάμα

Περίπου 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις τελευταίες ημέρες τις εστίες τους εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ στην επαρχία Χάμα, στην κεντρική Συρία, ανέφερε ο ΟΗΕ.

“Μεταξύ της 28ης Αυγούστου και της 5ης Σεπτεμβρίου, οι μάχες οδήγησαν στην εκτόπιση 20.000 οικογενειών, δηλαδή περίπου 10.000 ανθρώπων, από τις αγροτικές περιοχές στον βορρά της επαρχίας Χάμα προς τα χωριά γύρω από την πόλη Χάμα”, την πρωτεύουσα της επαρχίας, ανέφερε σε έκθεσή του το Γραφείο Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του Οργανισμού.
Στα τέλη Αυγούστου, αντάρτικες ομάδες και η τζιχαντιστική οργάνωση Τζουντ αλ Άκσα εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στην επαρχία αυτή, που ελέγχεται από το καθεστώς, καταλαμβάνοντας διάφορες κοινότητες, κυρίως στον βορρά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Βασικός στόχος είναι η κατάληψη του αεροδρομίου της Χάμα, απ’ όπου απογειώνονται τα στρατιωτικά ελικόπτερα για να πλήξουν τους εχθρούς του καθεστώτος στα διάφορα μέτωπα.
Με την επιχείρηση αυτή οι αντάρτες θέλουν να ελαφρύνουν την πίεση που δέχεται η περιοχή του Χαλεπιού, βορειότερα, αναγκάζοντας τις κυβερνητικές δυνάμεις να διασπαρούν σε πολλά μέτωπα.
Από τον πόλεμο στη Συρία έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 290.000 άνθρωποι ενώ εκατομμύρια άλλοι πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Νεκρός 86χρονος όμηρος της Χαμάς – Είχε δολοφονηθεί στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ενημέρωσε την οικογένεια του Μανσούρ ότι «δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς και η σορός του παρέμενε στη Λωρίδα της Γάζας».
Ισραήλ: Νεκρός 86χρονος όμηρος της Χαμάς – Είχε δολοφονηθεί στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι Ρώσοι έπληξαν ουκρανικές εγκαταστάσεις αερίου με drones και πυραύλους - Ρωσικό διυλιστήριο χτύπησαν οι Ουκρανοί
Η κρατική ουκρανική εταιρεία πετρελαίου και αερίου Naftogaz ανακοίνωσε πως ουκρανικές εγκαταστάσεις παραγωγής αερίου υπέστησαν ζημιές από τη ρωσική επίθεση στη διάρκεια της νύχτας στην περιφέρεια Πολτάβα
πόλεμος στην Ουκρανία