Πολιτική

Ξυδάκης: Θα υπάρξει απάντηση από τον πρωθυπουργό στον Ερντογάν

"Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει συνηθίσει τον δυτικό κόσμο σε αιφνίδιες εκρήξεις αναθεώρησης και εν συνεχεία σε αναδιπλώσεις" σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφερόμενος στη δήλωση του Τούρκου προέδρου για τη Συνθήκη της Λωζάννης και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει τοποθέτηση στο ΚΥΣΕΑ, πιθανώς και από τον πρωθυπουργό.

Απέδωσε την κίνηση Ερντογάν στις πιέσεις που δέχεται στο εσωτερικό με τον μετασχηματισμό του κράτους, από κοσμικό κράτος σε λαϊκό Ισλάμ, αλλά και στη μεγάλη αναστάτωση που υπάρχει στα σύνορα της Τουρκίας και την ανησυχία της Άγκυρας για τη γεωγραφία της περιοχής.

“Με ελαφρότητα και βιασύνη βάζει στο τραπέζι να συζητήσει μια διεθνή συνθήκη” είπε χαρακτηριστικά και το συνέδεσε με τις εξελίξεις στη Μοσούλη. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να συνδέεται η στάση Ερντογάν με τους “8” που έχει ζητηθεί η έκδοσή τους από την Άγκυρα και αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις Χαν περί Τσάμηδων, είπε “Αγγίζει τα όρια της προσβολής, πρόκειται περί θράσους και ο κ. Χαν θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική κυβέρνηση”.

Απέδωσε τις δηλώσεις αυτές σε αναζήτηση ρόλου και αναζήτηση ανάμιξης στα Δυτικά Βαλκάνια που αναμοχλεύουν το παρελθόν στην περιοχή, ενώ η ΕΕ πρέπει να είναι εγγυητής της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σχέδιο «μπαζώματος» πίσω από τις «παλινωδίες» του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ μετά το πόρισμα για τα Τέμπη
Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Νέα Αριστερά λένε ότι από εκεί που η κυβέρνηση είχε «ευαγγέλιο» το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, τώρα το αμφισβητεί, με τη συμμετοχή ακόμα μια φορά και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Άδωνις Γεωργιάδης κατά Αντιπολίτευσης: Δηλητηριάσατε την πολιτική ζωή με το τεράστιο ψέμα του παράνομου φορτίου
«Σήμερα καταρρίπτονται με πάταγο οι ασυναρτησίες σας», πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής και μίλησε για «παλαβομάρες» της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής