Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί σε όλο το ελληνικό κράτος και αυτό φαίνεται περίτρανα από το γεγονός πως η ίδια η Βουλή των Ελλήνων δεν γνωρίζει τα ακίνητα που της ανήκουν προκειμένου να τα διεκδικήσει αρχικά και εν συνεχεία να τα χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες της.
Σύμφωνα με δημοσίευμα από το Βήμα της Κυριακής, ενδεικτικό του αλαλούμ είναι το γεγονός πως το κτίριο επί της οδού Μητροπόλεως το οποίο αν και έχει αγοραστεί με χρήματα της Βουλής, ανήκει στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Δηλαδή το δημόσιο έδωσε λεφτά για να αγοράσει ακίνητο από το Δημόσιο!
Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του χάους που επικρατεί είναι μία περίεργη υπόθεση με 80 στρέμματα στη Βόρεια Αττικής τα οποία φέρεται να είχαν παραχωρηθεί στη Βουλή από παρακείμενο δήμο και τα οποία προορίζονταν για ανέγερση κτιρίων για τα οποία μάλιστα έχουν υπάρξει και μελέτες ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Αυτές οι δύο περιπτώσεις είναι μόνο η αρχή από το απίστευτο πανδαιμόνιο για την περιουσία της Βουλής και μάλιστα για αυτό το λόγο θα δημιουργηθεί Ειδική Διεύθυνση Περιουσιολογίου – Κτηματολογίου ώστε η Βουλή αρχικά να μάθει τι ακίνητα διαθέτει και πως θα τα αξιοποιήσει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ανώτατος κοινοβουλευτικός παράγοντας αναφέρει χαρακτηριστικά: “Δεν ξέρουμε αν κάποιο ακίνητο της Βουλής είναι κατά παραχώρηση, δεν ξέρουμε απολύτως τίποτα. Μιλάμε για πραγματικό χάος”.
Την ίδια ώρα η Βουλή ετοιμάζει παρεμβάσεις στις κτιριακές της υποδομές τουλάχιστον για τα ακίνητα που ξέρει σίγουρα πως της ανήκουν.
Συγκεκριμένα στο κτίριο της οδού Φιλελλήνων που είναι 1.500 τμ είναι έτοιμες οι μελέτες και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν έως το τέλος του χρόνου. Πρόκειται για μία κατασκευή ύψους 4,5 εκατ. ευρώ η οποία θα συγχρηματοδοτηθεί και μέσω του ΕΣΠΑ.
Στο κτίριο επί της οδού Βουλής 49 που είναι 800 τετραγωνικά μέτρα, η άδεια για τις παρεμβάσεις έχει ήδη εκδοθεί και πρόκειται ουσιαστικά για μία εξαρχής ανοικοδόμηση του κτιρίου με σύγχρονες προδιαγραφές.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για το 2016 το κονδύλι της Βουλής για ενοίκια είναι πλέον 3,4 εκατομμύρια ευρώ κατά 323.000 ευρώ λιγότερα από το 2015, το οποίο μπορεί να είναι μία σημαντική μείωση, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν και καλύτερα.