Κυριακή, 21 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Εθνική πόλο: Τέρμα τα ψέματα! Ελλάδα – Ιταλία για μια θέση στα ημιτελικά στο Ρίο

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Τα “μαγειρέματα” και τα… σενάρια τελείωσαν, ο κύβος ερρίφθη και τα περιθώρια για λάθη δεν υπάρχουν πιά. Το Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών στο Ρίο μπαίνει από την Τρίτη στην τελική ευθεία με τη διεξαγωγή των προημιτελικών και η εθνική αντιμετωπίζει στις 18:20 την Ιταλία, με “έπαθλο” μία θέση στην τετράδα που θα διεκδικήσει τα μετάλλια.

Η τελευταία αγωνιστική των ομίλων με τα… περίεργα αποτελέσματα διαμόρφωσε την κατάσταση για τα νοκ-αουτ παιχνίδια και έφερε για άλλη μία φορά την ελληνική ομάδα αντιμέτωπη σε ένα κρίσιμο ματς με τη «σετεμπέλο» του πρώην ομοσπονδιακού μας τεχνικού, Σάντρο Καμπάνια.

Η τελευταία ανάλογη συνάντηση ήταν πριν από περίπου ένα χρόνο, στον «μικρό» τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Καζάν, όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 11-9 στα πέναλτι και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αλλά και το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ενδιάμεσα, τον Ιούνιο, οι δύο ομάδες έπαιξαν δύο φορές στην τελική φάση του World League, στην Κίνα, με ισάριθμες ελληνικές νίκες (15-4 στον όμιλο και 11-7 στον «μικρό» τελικό).
Η Ιταλία πέρασε ως τρίτη από τον Β΄ όμιλο, με απολογισμό τρεις νίκες και δύο ήττες. Επικράτησε 9-8 της Ισπανίας, 11-8 της Γαλλίας και 6-5 του Μαυροβουνίου, ενώ έχασε 10-7 από την Κροατία και με το ίδιο σκορ από τις ΗΠΑ.

Ο Πιέτρο Φιλιόλι και ο Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο είναι οι πρώτοι σκόρερ της «σετεμπέλο» στο τουρνουά, με εννέα και οκτώ τέρματα, αντίστοιχα. Ο Καμπάνια στηρίζει πολλά στον φουνταριστό Ματέο Αϊκάρντι, ο οποίος παίζει φορώντας μάσκα, λόγω ενός τραυματισμού από χτύπημα στο πρόσωπο που δέχθηκε στο ματς της πρεμιέρας με την Ισπανία.

Καθοριστική είναι βεβαίως και η παρουσία κάτω από τα δοκάρια του πολύπειρου Στέφανο Τεμπέστι, ο οποίος πρόλαβε να αναρρώσει από την επέμβαση που έκανε τον Μάιο στο μάτι και να δώσει το «παρών» για πέμπτη φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο νικητής της αναμέτρησης της Ελλάδας με την Ιταλία θα παίξει στον ημιτελικό της Πέμπτης με το νικητή του Σερβία-Ισπανία, ενώ οι ηττημένοι των ίδιων αγώνων θα αγωνιστούν την ίδια ημέρα για τις θέσεις 5-8.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε