Κυριακή, 21 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ρίο 2016: Έκτο μετάλλιο σε… έξι διαφορετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η Αμερικανίδα Κίμπερλι Ρόουντ κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο σκητ Γυναικών. Η διάκριση αυτή την έφερε σε μια ελίτ μόλις πέντε αθλητών που κατόρθωσαν να κατακτήσουν ένα μετάλλιο σε έξι διαφορετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η σκοπεύτρια από την Καλιφόρνια και τρεις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης έγινε, επίσης, η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που κρέμασε στο στήθος της μετάλλια σε έξι συνεχή Ολυμπιακά τουρνουά. Μετά την ένταση στη διαδικασία των shoot-off για το χάλκινο με την Κινέζα Βέι Μενγκ, η Ρόουντ ήταν πολύ συγκινημένη, όπως άλλωστε ο σύζυγος και ο νεαρός γιος της στις εξέδρες.

«Όταν ξεκίνησα τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήμουν 16 ετών το 1996, τώρα είμαι 37 και μητέρα. Είναι ένα απίστευτο ταξίδι», δήλωσε η Ρόουντ μετά την έκτη παρουσία στο Ολυμπιακό βάθρο. «Το να στέκεσαι μόνιμα πάνω στο πόντιουμ είναι εθισμός», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως ελπίζει να είναι παρούσα και στο Τόκιο, το 2020.

Η Ρόουντ υπέφερε από μια σειρά προβλημάτων υγείας στην πάνω από 20 χρόνια Ολυμπιακή καριέρα της, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο ώμο, τις επιπλοκές από την εγκυμοσύνη και πιο πρόσφατα από έναν τραυματισμό στο ισχίο. Μάλιστα, ως έφηβη τρεις γιατροί την είχαν συμβουλεύσει να εγκαταλείψει τη σκοποβολή.

Η Αμερικανίδα είχε κατακτήσει χρυσά μετάλλια στο διπλό τραπ μόλις στην πρώτη Ολυμπιάδα της, στην Ατλάντα το 1996 αλλά και στην Αθήνα το 2004, όπως και στο σκητ το 2012, στο Λονδίνο, ενώ είχε προσθέσει στη συλλογή της το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό τραπ Γυναικών το 2000 στο Σίδνεϊ και το ασημένιο στο σκητ Γυναικών το 2008, στο Πεκίνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε